Cercetatorii l-au descoperit: Matthieu Ricard este cel mai fericit om in viata! 7 sfaturi de la calugarul budist

Matthieu Ricard, om de stiinta francez si actualmente calugar budist, este cel care ne confirma: DA, ne putem schimba creierul si il putem programa pentru a fi fericit. Meditatia ne poate ajuta in acest sens!

In urma unor cercetari recente, Matthieu Richard, un calugar budist in varsta de 66 de ani, a fost declarat cel mai fericit om din lume. Richard a renuntat la viata sa stralucita de om de stiinta expert in genetica mutandu-se in urma cu 40 de ani in India pentru a studia budismul. Ricard este un apropiat al lui Dalai Lama si o figura importanta si respectata a budismului, dar si autor de carte renumit si un sustinator al proiectelor umanitare. Ricard este apreciat si pentru activitatea sa in domeniul stiintei fericirii.

Cercetarile efectuate de expertul in neurostiinta Richard Davidson si alti oameni de stiinta asupra a sute de practitanti ai meditatiei (in cadrul Universitatii din Wisconsin) au demonstrat efectele pozitive pe care meditatia practicata timp indelungat, cu regularitate, le poate avea asupra creierului si asupra starii de fericire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Foto: Matthieu Richard in Tibet via Wikipedia

256 de senzori au fost aplicati pe craniul calugarului, scanarile aratand ca, atunci cand mediteaza, creierul lui Ricard produce un nivel de unde gamma – unde asociate asociate cu constiinta, atentia, invatarea si memoria – ce nu a mai fost intalnit pana acum in neurostiinta. Prin urmare, calugarul budist poseda cea mai mare capacitate pentru fericire inregistrata pana acum.

Scanarea cerebrala a aratat totodata o activitate mai intensa in cortexul prefrontal stang al creierului comparativ cu cortexul prefrontal din partea dreapta. In opinia cercetatorilor, acest lucru ii permite calugarului o capacitate sporita si neobisnuita pentru a fi fericit, reducand totodata predilectia spre negativitate.

Se pare ca meditatia are si alte beneficii, amplificand capacitatea lui Ricard pentru bucurie.

“Este un domeniu minunat al cercetarii deoarece arata ca meditatia nu inseamna doar extaz sub un copac de mango, ci ea poate schimba in totalitate creierul, schimband prin urmare ceea ce esti”, afirma calugarul budist. De asemenea, Ricard considera ca meditatia poate modifica creierul si poate imbunatati starea de fericire a oamenilor in acelasi fel in care ridicarea greutatilor consolideaza masa musculara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri