O asistenta medicala a dezvaluit regretele pe care le au oamenii inainte sa moara. Acestea sunt uimitor de comune.

Pentru mai multi ani, am lucrat ca si asistenta in ingrijirea paliativa. Ingrijeam pacienti adusi acasa si aflati pe ultimii metri ai vietii lor. Am impartit timp incredibil de valoros cu ei, petrecand ultimele 3-12 saptamani din vietile lor.

In fata propriei mortalitati, oamenii cresc enorm. Si asa am invatat sa nu sub-estimez capacitatea cuiva de a creste. Unele schimbari erau fenomenale, Fiecare experimenta o varietate de emotii ca frica, negarea, remuscarea si in final... acceptarea. Fiecare pacient si-a gasit pacea inainte de lungul drum, fiecare dintre ei, povesteste Bronnie Ware, intr-un articol initial postat pe blogul ei si mai apoi preluat de publivatii din lumea intreaga.

5 regrete pe care le au oamenii la sfarsitul vietii

1. Mi-as fi dorit sa am curajul sa traiesc o viata asa cum eu mi-o doream, nu cum altii aveau astptari de la mine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Aluziva, noi detalii despre scandalul cu Zanni. A depus plângere împotriva lui: „Sunt la limită psihic”

Aceasta este cel mai comun regeret pe care l-au exprimat oamenii de care avea grija. Majoritatea oameilor nu si-au indeplinit nici macar jumatate din visele pe care le aveau si multe dintre dorintele lor au ramas neatinse si acum stiau ca vor muri fara sa mai aiba posibilitatea de a face ceva, din cauza alegerior pe care le-au facut, sau nu le-au facut. E important sa ne ramanem credinciosi, caci din momentul cand ne imbolnavim, e prea tarziu. Sanatatea fizica aduce cu sine o libertate pe care nu o constientizam.


2. Mi-as fi dorit sa nu ma fi sacrificat pe altarul muncii

Acest regret a venit din partea fiecarui barbat pe care l-am ingrijit, povesteste asistenta. Ei au ratat copilaria copiilor lor si compania partenerelor de viata si in acele momente ajunsesera sa regrete aceasta alegere.

Creand mai mult spatiu in viata ta, esti mai fericit si mai deschis catre noi oportunitati si e posibil sa traiesti fericit si cu mai putin din cat castigi sacrificandu-te.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman

3. Mi-as fi dorit sa fi avut curajul de a-mi exprima sentimentele

Foarte multi oamei isi suprima sentimentele, doar pentru a pastra o aparenta pace cu ceilalti. Ca rezultat, ei isi astern o existenta mediocra si nu devin cei care ar putea deveni cu adevarat. Multi oameni dezvolta boli din cauza amaraciunii neexprimate pe care o tin in sufletele lor.

E adevarat, nu putem controla reactiile celorlalti. Cu toate acestea, chiar daca oamenii pot reactiona, tu te schimbi atunci cand vorbesti cu sinceritate. Si la sfarsit duci aceasta relatie la un alt nivel, mai profund, mai semnificativ. Numai tu ai de castigat. Fie ca iesi dintr-o relatie nesanatoasa cu ajutorul sinceritatii, fie ca ajungi sa ai o conexiune mult mai profunda cu aceasta persoana, in ambele situatii ai numai de castigat daca alegi cartea sinceritatii.

4. Mi-as fi dorit sa stau mai mult in legatura cu prietenii mei

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Uneori, nu realizam ce rol important joaca prietenii adevarati in vietile noastre pana in ultimele lor zile de viata. Unii oameni devin atat de prinsi in propriile vieti, incat uita ca au lasat prietenii de aur sa se duca. Asistenta povesteste ca a auzit multe regerete pe aceasta tema. Toata lumea regreta ca nu a petrecut mai mult timp cu oameni dragi.

5. Mi-as fi dorit sa aleg fericirea

Este surprinzator de comun acest regeret! Oamenii nu isi dau seama, pana la sfarsitul vietii ca de fapt, sa fii fericit este o alegere. Ei au ramas blocati in vechi moduri de a fi si obicieiuri care le fac rau.

Drumurile pe care le ai in viata, tin de alegerile pe care le faci. De multe ori, frica de schimbare ne face sa ramanem in situatii care nu ne sunt favorabile si care ne tin pe loc.

Este viata ta. Alege constient, alege cu intelepciune, cu onestitate. Alege fericirea.

Foto: Flickr/ Hartwig HKD

Foto dr. Flickr/ Ulrich Joho


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri