6 August 2015 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Descopera ce trebuie SA FACI si sa NU FACI astazi 6 august, de marea sarbatoare a Schimbarii la Fata a Domnului! In traditia populara si crestina, ziua de 6 august consemneaza o sarbatoare extrem de importanta si plina de semnificatii:

Astazi, 6 august, in Postul Adormirii Maicii Domnului, calendarul crestin consemneaza o sarbatoare extrem de importanta si plina de semnificatii: Schimbarea la Fata a Domnului. Descopera cateva dintre cele mai cunoscute traditii si obiceiuri care exista in traditia populara legate de aceasta frumoasa sarbatoare:

Schimbarea la Fata a Domnului: Traditii, obiceiuri si superstitii de pe 6 august

In popor, Schimbarea la Fata a Domnului mai este cunoscuta si sub numele de Obrejenie (termenul din slavona insemnand “transformare”, “schimbare”) si este asociata cu despartirea de vara si inceputul toamnei. Este momentul cand pasarile migratoare se pregatesc de plecarea in tinuturi mai calde, iar vietuitoarele pamantului se pregatesc sa se adaposteasca in pamant atunci cand vremea se va raci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Tradiții de Paște. Paștele 2023

Totodata, ar fi bine ca unele lucrari agricole precum cositul si adunatul fanului sa fie incheiate pana in aceasta sarbatoare. Odata trecuta aceasta zi, se spune ca iarba si plantele doar imbatranesc si nu hranesc.

De asemenea, ar fi bine ca acum, pana nu isi pierd puterile tamaduitoare, sa se culeaga si ultimele plante de leac.

Odata trecuta aceasta sarbatoare, berzele, pasari indragite si ocrotite pe teritoriul tarii noastre, se pregatesc sa plece de pe meleagurile acestea in cautarea unor locuri mai calde. Oamenii obisnuiau sa tina aceasta sarbatoare si pentru ca ele sa poata traversa mari si tari nevatamate.

Credite foto: muratart/ Shutterstock

Mai mult, daca suferi de dureri de ochi se spune ca este bine sa privesti berzele in zbor caci astfel, odata cu ele, se va duce si durerea ta.

O superstitie din batrani ne arata ca nu este tocmai indicat sa plecam la drum pe 6 august, in popor crezandu-se ca exista pericolul de a rataci drumul inapoi spre casa.

Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase

Odata cu aceasta zi, sfaturile batranilor ne amintesc ca este bine sa nu ne mai scaldam in apele de munte deoarece ele incep sa se raceasca si cerbii vin sa le spurce. Tot de acum incolo, ar fi bine sa renuntam la dormitul afara.

Trebuie sa cinstesti aceasta zi si sa tii aceasta sarbatoare cum se cuvinte caci astfel risti sa ai soarta plantelor si a florilor care incep de acum de acum sa se usuce si sa se galbejeasca.

Este interzis sa speli haine in aceasta zi ori altfel risti ca locuinta sa iti fie invadata de plosnite si paduchi. De asemenea, ar fi bine sa eviti spalatul parului. In traditia populara, parul care este spalat astazi risca sa nu mai creasca la fel cum nici iarba nu mai creste pana la primavara.

Mai exista o superstitie din batrani legata de dimineata zilei de 6 august. Conform acesteia, cei care nu isi vad umbra capului la rasaritul soarelui nu vor mai avea zile multe de trait pana la sfarsitul anului.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri