Incapacitatea de a gestiona intimitatea ce-o presupune actul sexual este un motiv care poate sa scada dorinta sexuala in cazul unuia dintre parteneri.Femeile care nu se considera atractive pentru partenerii lor au o dorinta sexuala mai scazuta. O femeie cu nivel crescut de hormoni sexuali poate avea un interes sexual scazut. Aceasta pentru ca se combina cu testosteronul liber si aceasta scade libidoul.

1. Anticontraceptivele: Unele femei sustin ca libidoul lor este scazut din cauza anticonceptionalelor sau a altor metode contraceptive.

2. Antidepresivele: Nu toate femeile simt o scadere a libidoului in cazul folosirii antidepresivele dar majoritatea simt.

3. Hranirea la san: Prolactina este un hormon care faciliteaza hranirea la san si scade interesul sexual

4.Lipsa de somn: Pentru multe femei, somnul apare inaintea sexului din momentul in care relatia devine stabila.

5. Stresul: Fie ca este cotidian, financiar, educational sau de orice alta natura, atunci cand stresul este crescut cele mai multe femei nu vad sexul ca pe o solutie.

6. Disputele cu partenerul: Orice relatie aduce cu sine confruntarea intre dorinte si sentimente.

7. Nivelul scazut al testosteronului liber: In timp ce este stiut ca nivelul testosteronului poate fi de folos, este si mai bine de stiut ca testosteronul liber poate fi raspunzator pentru apetitul sexual scazut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

8. Frica de intimitate: Incapacitatea de a gestiona intimitatea ce-o presupune actul sexual este un motiv care poate sa scada dorinta sexuala in cazul unuia dintre parteneri.

9. Imaginea de sine: Femeile care nu se considera atractive pentru partenerii lor au o dorinta sexuala mai scazuta.

10. Nivelul ridicat de SHBG: O femeie cu nivel crescut de hormoni sexuali poate avea un interes sexual scazut. Aceasta pentru ca se combina cu testosteronul liber si aceasta scade libidoul.

O parte din aceste probleme pot fi rezolvate prin lecturarea unor carti de specialitate sau prin comunicarea cu partenerul. Altele necesita interventia unui specialist, un psihoterapeut sau psihosexolog.

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri