Lipsa somnului este insasi o afectiune, dar in momentul in care se acutizeaza atrage dupa sine multe alte afectiuni si dezechilibre serioase ale organismului. Descopera cateva dintre ele despre care nu credeai ca au legatura cu somnul.

Afectiuni cardiovasculare

Cortizonul este hormonul stresului, hormon ce este secretat in exces in cazul tulburarilor de somn, acest lucru conducand vertiginos catre aparitia diferitelor afectiuni carrdiovasculare. O cantitate prea mare a cortizonului poate produce cresterea tensiunii arteriale care la randul ei conduce la aparitia altor afectiuni neplacute si destul de grave.

Depresie

Depresia nu este o afectiune cauzata doar de o dezamagire suferita in viata, ci este o afectiune ce se afla in stransa legatura cu lipsa orelor de somn, cu aparitia stresului acut, cu agitatia zilnca si cu diferte alte lipsuri suferite de catre organism.

Un somn odihnitor poate regla multe blocaje ale organismului si ii poate reda acestuia tonusul de alta data.

Cancer de san

Cercetatorii japonezi au realizat un studiu pe un esantion de 24 000 de femei, studiu ce a demonstrat faptul ca lipsa somnului creste riscul imbolnavirii de cancer de san cu pana la 60%. Daca orele de somn se apropie de numarul 9, acest lucru scade riscul imbolnavirii cu pana la 30%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

foto prima pagina: tulburari de somn, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri