As vrea sa va spun o poveste despre barbatul care nu credea in iubire. Era un om simplu, asa ca mine, ca tine. Dar ceea ce il facea pe acest om mai special era felul lui de gandi; el credea ca dragostea nu exista. Sigur, a incercat pentru multa vreme sa gaseasca iubirea, a observat persoanele din jurul sau si si-a petrecut mare parte din viata cautand iubirea, doar ca sa concluzioneze ca iubirea nu exista.

El spunea ca dragostea nu exista...

Oriunde mergea omul acesta, obisnuia sa le spuna oamenilor ca iubirea nu este altceva decat o inventie a poetilor si a religiei, spre a manipula mintea slaba a oamenilor si pentru a castiga controlul asupra lor. El spunea ca dragostea nu exista si ca este imposibil sa o gaseasca, chiar daca ar fi cautat-o.

Acest om era foarte inteligent si putea vorbi foarte convingator. El citea o multime de carti si se scolise in cele mai bune universitati, devenind un academician respectat. Putea vorbi oriunde, in fata oamenilor de tot soiul si logica sa era foarte convingatoare. El spunea ca dragostea este precum un drog; te face sa te simti fericit, dar creeaza in aceeasi masura o nevoie profunda. Dar ce se intampla atunci cand devii profund dependent de dragoste? Si cand nu iti primesti doza zilnica de iubire?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”


Foto: Shutterstock.com; barbat, silueta

Foto hoempage: Shutterstock.com; barbat trist, barbat

El spunea ca majoritatea relatiilor dintre iubiti sunt precum relatia dintre dependentul de droguri si cel care il aprovizioneaza cu drogul. Iar cel care are nevoia mai mare este cel dependent. Iar cel care are mai putina nevoie este ca cel care furnizeaza drogul si el este cel care controleaza relatia. Poti vedea atat de clar aceasta dinamica, spunea el, caci adesea intr-o relatie, unul dintre parteneri este foarte indragostit, in timp ce celalalt este mai putin.

Astfel cel din urma ajunge sa profite de cel mai vulnerabil care i-a dat inima sa. Acesta se gandeste: „Ce am sa ma fac eu daca el/ ea ma va parasi?”. Aceasta frica il face pe dependentul de drog sa devina foarte posesiv, gelos si sa aiba tot felul de doleante. Astfel, cel care da este in control si poate manipula pe cel care tanjeste dupa drog, administrand doze mai mici sau mai mari si uneori chiar nimic. Cel care are nevoia mai mare se preda complet si va face tot ce ii va sta in putinta ca sa nu fie parasit.
Si astfel, omul nostru explica tuturor de ce dragostea nu exista.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Imagine: Shutterstock.com; femeie, pop-art

Ceea ce oamenii numesc iubire nu este nimic altceva decat o relatie bazata pe frica si control. Unde e respectul? Unde e dragostea pe care pretind ca o au? Nu exista iubire. Cuplurile tinere, in fata reprezentarii lui Dumnezeu, in fata familiilor si prietenilor fac o multime de promisiuni, sa se sprijine unii pe ceilalti in vremuri bune si grele. Ei isi promit ca se vor iubi unii pe ceilalti… si isi fac tot mai multe promisiuni. Ceea ce este uimitor este ca ei chiar cred aceste promisiuni. Pentru o perioada dupa casatorie, pentru cateva saptamani sau luni aceste promisiuni sunt tinute, una cate una”.

Citeste mai departe >>> Povestea barbatului care nu credea in iubire >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri