7 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Impreuna sau despartiti? Cum ar fi daca ai putea arunca un ochi in viitor, cam peste 10 ani, si ai vedea care este statutul relatiei sau a casniciei tale? Tracey Cox ne dezvaluie 2 teste simple care ne pot arata daca mariajul nostru are sanse sa reziste in timp sau se indreapta spre divort:

Intr-un articol publicat pe dailymail.co.uk, Tracey Cox, editor al publicatiei si autoare a mai multor bestseller-uri despre relatii, ne dezvaluie doua teste simple care ne pot arata daca mariajul nostru are sanse sa reziste in timp sau se indreapta spre divort. Aceste doua teste propuse de Tracey sunt de fapt concluziile si aspectele cheie a doua teste-studii despre relatii efectuate de cercetatori renumiti.

TESTUL Nr. 1: Care este acel singur lucru care poate prezice divortul cu o acuratete de 93%?

Foto: conflict cuplu, despartire @ Shutterstock

Primul test pe care il mentioneaza Tracey Cox se bazeaza pe cercetarile lui John Gottman, fondator al Institutului Gottman si specialist-cercetator de talie internationala in domeniul relatiilor. Daca ar putea exista un singur lucru care sa prezica divortul cu o acuratete aproape maxima care credeti ca ar fi acela? A ARATA DISPRET FATA DE PARTENER, spune cercetatorul…. A arata dispret fata de partener poate prezice divortul sau o despartire cu o acuratete de 93%.

Doctor in psihologie, John Gottman, a studiat timp de 14 ani 79 de cupluri. In toata aceasta perioada de timp, din cele 79 de cupluri, 21 de cupluri au divortat. Previziunile cercetatorului in privinta cuplurilor care vor face acest lucru au fost corecte in procent de 93%.

Psihologul s-a bazat in principal in estimarile sale pe un singur lucru: el a identificat acele cupluri in care unul dintre parteneri arata dispret fata de celalalt partener, percepandu-l ca fiind mai degraba “sub” el decat egalul sau.

Totodata, in cazul cuplurilor in care s-a observat aceasta atitudine de sfidare si superioritate a unuia dintre parteneri, cercetatorii au observat si alte comportamente negative cheie precum critica, atitudinea defensiva si refuzul de a colabora in cazul unui conflict – atunci cand unul dintre parteneri sta suparat si refuza sa vorbeasca cu zilele.

Acestui studiu publicat in 2002 i s-a adaugat un alt studiu recent care a avut in vedere 373 de cupluri proaspat casatorite, spune Tracey Cox pentru Daily Mail. Concluzia? Aceeasi! Toate comportamentele enuntate mai sus pot conduce la despartire si divort in cazul cuplurilor casatorite.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri