3 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Relatia dintre o persoana foarte empatica si un Narcisist este una dintre cele mai distructive.

Vindecatoarea este cea care recunoaste inconstient, suferinta intr-o alta persoana; o persoana care si-a construit o personalitate deficitara, egoista ce isi are izvorul intr-o suferinta inmagazinata in mintea si sufletul sau in urma cu multa vreme, de obicei in copilarie. Este vorba despre relatia dintre „Vindecatoare” si „Narcisist” si desigur ca uneori, rolurile de gen pot fi schimbate, fiind el in postura de vindecator.

Femeile, prin tendinta lor grijulie si capacitatea de a darui, devin insa mai adesea victimele unei astfel de relatii cu un om. Un Narcisist va sfarsi mereu prin a o seca de toata energia si vitalitatea dar si reala putere de a oferi, pe cea care ii se daruieste.


Foto: Shutterstock.com; cuplu, relatie

Foto homepage: Shutterstock.com; relatie, cuplu

Aceasta este povestea mea…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Din experienta mea si mai apoi, dupa ce am citit mai multe studii despre personalitatea narcisistilor, am putut trage concluzia ca exista o trasatura specifica comuna a acestora: Un narcisist este ranit.

Candva, in timpul vietii sale, s-a intamplat ceva ce a perturbat mult dezvoltarea armonioasa a acestor oameni. De obicei ceva ce s-a intamplat in copilarie l-a facut pe Narcisist sa se simta nevaloroas si nedorit si, din acest motiv, in mod constant si in mod disperat, acest om va cauta mereu validare in jurul sau, chiar si cu pretul anularii celor pe care ii iubeste.

Si asa, in viata Narcisistului apare o persoana ce are abilitatea de a-i intelege suferinta si vulnerabilitatea, dincolo de masca puternica pe care o afiseaza in public. La inceput totul pare idilic, ca si cand ar fi fost un legamant format undeva in ceruri. Atractia dintre cei doi este foarte puternica si nu poti scapa…

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

O femeie cu capacitati empatice are puterea de a simti si absorbi durerea oamenilor si adesea o ia asupra sa, ca si cand ar fi a ei.

Eu nu am fost pe-atunci constienta de limitarile pe care ar fi trebuit sa le pun ca sa ma protejez si ma salvez de cinci ani de lacrimi si suferinte ce au urmat dupa scurta perioada de atractie magica pe care o simteam fata de un barbat narcisist. Curand am inceput sa simt ca as vrea sa fac orice ca sa il vad fericit, sa vad ca intr-adevar are incredere in propria valoare. Vroiam sa il fac sa vada lumea frumoasa si cu optimism, in ciuda suferintelor. Dar totul a fost absolut in VAN… Eram fara sa stiu in rolul Vindecatoarei. Si o vindecatoare inconstienta se sacrifica chiar si pe ea insasi ca sa isi vada iubirea inflorind.

O vindecatoare se leaga inconstient de o astfel de relatie incercand sa repare suferinta Narcisistului.

Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Ai fost si tu in aceasta situatie care te secatuieste de tot ce e mai frumos in tine? Daca da, e bine sa citesti mai departe.

Pentru nimic din ce ai suferit, nu a fost vina ta! Daca ai reusit sa renasti dupa o astfel de legatura, daca acum esti o persoana constienta care a supravietuit relatiei cu un Narcisist, e bine sa spui cat mai multor persoane despre experienta ta. Este modul cum noi femeile reusim adesea sa ne dam putere una celeilalte. Si incredere. Increderea ca dragostea pe care am purtat-o era sincera, dar ca nimeni nu merita ca o astfel de dragoste sa fie egala cu sentinta unei inchisori simbolice, metamorfozata in ani si ani de zile de suferinte.

Ceea ce rateaza sa inteleaga orice „Vindecatoare” este faptul ca intr-o relatie, Narcisistul este singurul care primeste. El absoarbe energia, este precum un vampir si nu da nimic inapoi, pentru ca in sufletul sau ranit, crede ca i se cuvine totul.

Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri