Dr. Shigeaki Hinohara cel mai in varsta medic practicant din lume, acum in varsta de 103 ani, pe care i-a implinit in octombrie 2014. Care sunt secretele vitalitatii medicului japonez?

1. Cel mai important este sa te simti bine

E important sa te hranesti bine, sa te odihnesti, dar cel mai important este sa ai o stare generala de bine. Copiii, atunci cand se joaca si se simt bine, uita de somn si hrana; la fel si noi adultii, daca ne reconectam la aceeasi placere vitala, simtim energia care vibreaza in noi si asta este cel mai important.

2. Tine-ti sub control masa corporala

Corpul tau nu poate supravietui pentru mult timp daca ai kilograme in plus. Mananca sanatos, mananca mese usoare. Nu iti indesa niciodata stomacul. Senzatia de supra-saturatie iti va da o stare de oboseala si lene constanta.

Dieta Dr. Shigeaki Hinohara

Dr. Shigeaki Hinohara a fost intrebat care este dieta sa alimentara. Iata ce a raspuns:

  • "Dimineata beau cafea, un pahar de lapte si un pahar de suc de portocale cu o lingura de masline in ea. Uleiul de masline este nemaipomenit pentru artere si imi tine pielea sanatoasa. La pranz mananc lapte si cativa biscuiti, sau nimic atunci cand sunt prea ocupat sa mananc. Si nu mi se face niciodata foame fiindca ma concentrez asupra muncii mele. Cina inseamna vegetale, un pic de peste si orez si de doua ori pe saptamana, 100 de grame de carne usoara."

3. Trebuie sa ai un plan si sa te tii de el

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ca sa sutii vigoarea mintii si a sufletului, trebuie sa te pui in contact cu o curgere constanta de creativitate, pozitivitate si activitati care iti fac placere. Cu cat esti preocupat de mai multe lucruri si interesat de planurile tale, cu atat mai energic si plin de viata ai sa fii.

Interviu cu Dr. Shigeaki Hinohara:

4. Bucura-te de tot ceea ce ce faci si nu o sa fie niciodata nevoie sa te retragi

Oamenii care traiesc si iubesc fiecare moment al muncii lor, au o energie care nu poate fi comparata cu nimic in lume. Ei se simt incarcati si motivati sa meraga mai departe. Ei au in mod natural o dorinta de a trai mai mult pentru a face ceea ce deja le face mare plecere. Pana la varsta de 60 de ani, oamenii sunt preocupati sa asigure buna-starea familiei.

Dar scopul muncii trebuie sa fie mai mult de atat – pentru binele societatii si al umanitatii. Aceia care gandesc in spatele responsabilitatilor imediate si atasamentelor, realizeaza ca posiblitatile pe care le ofera munca lor sunt imense si nu au planuri de retragere, odata ce si-au gasit calea.

10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Citeste mai departe >>> 10 sfaturi de la Dr. Shigeaki Hinohara, cel mai in varsta medic din lume!

Foto homepage: Shutterstock.com; drum, viata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri