1 Mai 2015 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Cei pasionati sunt invitati sa invete despre Istoria artei si Istoria Picturii Engleze cu ajutorul unor imagini captivante, in compania lectorilor nostri charismatici.

Fundatia Calea Victoriei iti pune la dispozitie in luna mai cursuri si ateliere pentru a-ti explora creativitatea artistica. Poti experimenta pictura in acuarela, pe suporturi si in stiluri diverse sau poti invata tehnici si mecanisme teatrale. Cei pasionati sunt invitati sa invete despre Istoria artei si Istoria Picturii Engleze cu ajutorul unor imagini captivante, in compania lectorilor nostri charismatici.

Istoria PICTURII ENGLEZE: Mari artisti si lucrari celebre, cu Mihaela Irimia, din 4 Mai - Naiva si relativ previzibila, pictura timpurie din Anglia catolica are mai curand valoare documentar-istorica. Odata insa cu marile transformari aduse de convertirea la protestantism si cu revenirea la forme ale artei de obarsie artazinala, pictura engleza se afirma ca o contributie europeana de exceptie. Nume precum Hogarth, Reynolds, Constable, Turner, Blake si Pre-Rafaelitii intregesc galeria celebritatilor punctate de artisti de mare forta in serviciul coroanei engleze, apoi britanice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 


Atelier practic de TEATRU, cu actrita Smaranda Caragea, din 5 Mai
- Veti gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, aplicandu-le si experimentand pe textele propuse. Orice text dramatic poate fi interpretat diferit de fiecare persoana in parte, chiar daca povestea este aceeasi, optiunea, scopul si bagajul de experiente ale fiecaruia fiind cele care fac ca textul sa fie transmis si receptionat diferit. Cursul se va finaliza printr-un mic spectacol la sediul fundatiei. Publicul va fi format din invitasii cursantilor.

Curs de ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, din 8 Mai Acest curs de istoria artei te invita la survolarea a mai bine de doua milenii din cronologia artei europene. Incercand sa pastreze un echilibru cat mai stabil intre popularizare si informatie de stricta specialitate, cursul vizeaza fixarea unor repere generale (artisti, evenimente, opere de arta celebre, inovatii artistice, evolutii stilistice etc.).

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

ATELIER DE PICTURA si creativitate, cu Maria Balan, din 13 Mai Vei afla cum au luat nastere, cum au fost primite de public si de mediul artistic si ce au insemnat mai tarziu, in timp, patru mari curente artistice. Pornim de la intelegerea notiunilor de baza despre stilurile prezentate si dobandim cunostinte de desen, culoare si compozitie. La fiecare intalnire suportul pe care vei picta va fi diferit si vei afla cum pregatim (tratam) suportul respectiv si care sunt pasii realizarii unei picturi cand vrem sa decoram un obiect de sticla, lemn, ceramica sau panza.

Atelier de PICTURA IN ACUARELA, cu Maria Balan, din 25 Mai – Impreuna vom parcurge cinci intalniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora ne vom familiariza cu tehnica acuarelei, vom folosi pastel si carbune pentru a imbogati lucrarile cu plasticitati aparte si ne vom acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii in culoare.

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro
Mai multe detalii la www.victoriei.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri