Numele lui Eckhart Tolle nu iti apare in viata intamplator, ci pentru ca aveai nevoie sa afli o noua perspectiva asupra vietii si suferintei.

Cartile sale – “Un “Pamant Nou” si “Puterea Prezentului” au schimbat vietile a sute de mii de oameni din intreaga lume, pentru ca sunt inzestrate cu un magnetism unic. Este vorba despre magnetismul schimbarii, asa as metaforiza eu si mai cred ca daca si tu citesti pentru prima data despre Eckhart Tolle, cu siguranta aceasta nu este o intamplare.

Practic, Tolle pune in cuvinte simple, experiente spirituale ce pareau inaccesibile pentru marea majoritate a oamenilor. In timp ce studia filosofia in Marea Britanie, aflandu-se intr-o cautare disperata de Adevar, tanarul depresiv de 29 de ani a trait un moment mistic revelator care i-a transformat in mod radical, perceptia asupra vietii.

De cateva decenii, Eckhart Tolle reuseste ca prin cartile si discursurile sale publice, sa ii inspire si pe ceilalti oameni, spre realizarea ca viata este cu mult mai simpla decat mintea o interpreteaza. Ca a ne ancora in momentul prezent inseamna fericirea. Este interesant ca Eckhart reuseste sa transmita in mod facil, esenta invataturilor spirituale care au fost spuse de catre mari invatati de-alungul miilor de ani de istorie umana. Si multi comentatori argumenteaza ca ceea ce spune Eckhart Tolle este o sinteza contemporana a invataturilor lui Iisus sau Buddha.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

1. Momentul prezent este cel mai pretios lucru din viata

"Oamenii nu constientizeaza ca PREZENTUL este ceea ce a fost mereu; nu exista trecut sau viitor, cu exceptia memoriei si anticiparii viitorului, care se petrec in mintea ta."

2.

Sursa foto: Shutterstock.com, floare, frumos, violet

Foto homepage: Shutterstock.com; papadie, liniste

3. Viata iti va oferi mereu experienta potrivita ca sa te ajute in evolutia constiintei tale

„Viata iti va oferi orice experienta care sa te ajute in evolutia constiintei tale. Cum stii ca este experienta de care ai nevoie? Este experienta pe care o ai in acest moment.”

4. Oriunde ai fi, fii acolo total

„Oriunde ai fi, fii acolo total. Daca gasesti ca prezentul prin care treci este intolerabil si acesta te face nefericit, ai 3 optiuni: sa te scoti din acea situatie, sa schimbi acea situatie sau sa o accepti total. Daca vrei sa iti iei responsabilitatea asupra viteii tale, trebuie sa alegei intre aceste trei optiuni. Si trebuie sa alegi acum. Apoi sa accepti consecintele.”

5. Spune mereu DA, momentului prezent

„Acceptare pare o stare pasiva, dar in realitate aduce ceva cu totul si cu totul nou in aceasta lume. Acea pace, acea energie subtila care vibreaza si care este constiinta.”

„Accepta – apoi actioneaza. Orice ar contine momentul prezent, accepta-l ca si cand tu l-ai ales. Intotdeauna coopereaza cu el, nu impotriva sa.”

„Spune mereu da momentului prezent. Ce poate fi mai futil, mai nebunesc, decat sa creezi o rezistenta fata de ceea ce se manifesta deja? Ce poate fi mai nebunesc decat sa te opui vietii insasi, care este mereu acum? Abandoneaza-te in ceea ce este. Spune „da” vietii -- si vezi cum viata va incepe ca din senin sa lucreze pentru tine, nu impotriva ta.”

6.

Foto: Shutterstock.com; peisaj, apa, seara, peisaj frumos

7. Nu mai lua viata atat de in serios

„Viata nu e chiar atat de serioasa pe cum o face mintea sa para.”

8. Exista o fina linie de demarcatie intre a onora trecutul si a te pierde in el

"Exista o fina linie de demarcatie intre a onora trecutul si a te pierde in el. De exemplu, poti sa constientizezi greselile pe care le faci si apoi sa mergi mai departe si sa te refocuzei pe momentul prezent. Aceasta inseamna sa te ierti."

9. Sa renunti inseamna multa putere si curaj

"Uneori, sa renunti la ceva, cineva, o situatie, necesita mai multa putere decat a te apara sau a te agata in acea situatie."

"Unele schimbari apar ca negative la suprafata, dar curand vei realiza ca spatiul este creat in viata ta, pentru ca ceva nou sa apara."

10. Esti o fiinta umana, nu o masinarie

„In goana din zilele noastre, cu totii gandim prea mult, vrem prea mult si uitam despre simpla fericire de a FI”.

11. Renunta sa ii mai cataloghezi pe cei din jurul tau si pe tine insuti

"Sa te auto-definesti prin gandire inseamna sa te auto-limitezi. Renunta sa mai cataloghezi oamenii sau pe tine insuti. Nu vei muri, vei renaste. Si sa nu iti pese nici cum te definesc ceilalti, cand fac acest lucru, nu fac decat sa se auto-limiteze si deci e doar problema lor."

„Cand te-ai identificat cu o anume forma de negativitate, inseamna ca nu vrei sa renunti, si undeva, in adancul subconstient, tu nu vrei schimbarea pozitiva. Pentru ca aceasta ti-ar ameninta identitatea de om depresiv, suparat, furios, dificil. Vei ignora si sabota frumusetea din viata ta. Este un fenomen comun si este de asemena, nebunie…”

12. Esti mai mult decat mintea ta

"La un nivel profund, esti deja o fiinta completa. Cand realizezi acest lucru, o energie voioasa te imprejmuieste."

"Sa te identifici cu mintea si gandurile tale inseamna sa fii in capcana timpului: compulsia de a trai aproape exclusiv prin memorie si anticipare."

"Inceputul libertatii inseamna sa iti dai seama ca nu tu esti cel care gandeste. In momentul cand iti dai seama de acest lucru, un nivel super de constiinta este activat. Tu iti dai seama atunci ca in spatele gandului, exista un teritoriu vast al inteligentei, ca gandul este doar un mic firicel de inteligenta. Apoi iti dai seama ca tot ceea ce conteaza cu adevarat – frumusetea, dragostea, creativitatea, fericirea si pacea launtrica – rasar de dincolo de minte. Incepi sa te trezesti.”

13.

Foto: Shutterstock.com, liniste, pasare in zbor, pasare, apa

14. Acolo unde nu e ego, este dragoste adevarata

„O relatie inocenta este aceea care nu este dominata de ego cu ale sale procese creatoare de imagini si nevoia de confirmare. Intr-o astfel de relatie, exista o curgere, o deschidere, o atentie fata de cealalta persoana, care este golita de dorinta.”

Citeste mai departe >>> 27 de lectii de viata importante de la Eckhart Tolle


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri