Aplca aceste cateva trucuri si bucura-te de un somn odihnitor!

Lipsa somnului duce la aparitia oboselii, a agitatiei si a starilor de tensiune ce provoaca stresul zilnic, o afectiune cu care ne confruntam zi de zi si pe care incercam sa o combatem prin diferite metode.
Principala sursa a stresului cotidian este insa lipsa somnului.

La randul ei, lipsa somnului se datoreaza diversilor fcatori externi care pericliteaza somnul. Asadar, pentru un somn linistit nu trebuie decat sa apelezi din cad in cand la cateva trucuri de exceptie.

foto: femeie care doarme, shutterstock

1. Fa o baie calda

O baie calda este foarte relaxanta si te ajuta sa dormi mai bine. In momentul in care corpul tau intra in contact cu apa, acesta se incalzeste si isi creste temperature favorizand aparatitia starii de somnolenta.

2. Bea un ceai

Un ceai care sa te linisteasca, un ceai neindulcit pentru ca zaharul agita organismul. Ai putea sa alegi un ceai de tei, este relaxant si linistitor pentru celulele organismului tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

3. Citeste o carte

Cartile te ajuta sa te deconectezi de la tehnologie, de ganduri si de grijile zilnice. Te ajuta sa intri intr-un univers nou in care nimeni si nimic nu te poate deranja. Citeste in fiecare seara cateva pagini inainte sa adormi si ai sa te simti mult mai bine.

4. Elimina sunetele deranjante

Ceasurile de perete, zgomotele de pe scara blocului sau de afara iti pot distrage atentia de la somn. Specialistii recomanda sa apelezi la dopurile de urechi sau sa elimini obiectele zgomotoase din dormitor.

5. Inchide televizorul

Poate ca te-ai obisnuit sa adormi cu televizorul aprins, insa aceasta solutie nu face decat sa te agite si mai mult si sa iti rapeasca momente pretioase de somn. Renunta la acest obicei si incearca sa opresti televizoul in momentul in care vrei sa dormi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri