17 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 46 share-uri

Russell Ward, scriitor, blogger si expat ne prezinta care sunt cele 4 moduri in care viata in strainatate l-a schimbat pentru totdeauna:

“De-a lungul ultimilor 12 ani, am trait in mai multe tari si am vizitat chiar si mai multe. Am imbratisat culturi si traditii straine, m-am infruntat cu nesiguranta si am acceptat frecventele motive de neliniste, am intalnit oameni interesanti si am legat prietenii pe viata. Am incercat sa imi traiesc viata la intregul ei potential. Deoarece a trai in strainatate este unul din cele mai provocatoare si pline de satisfactii lucruri pe care o persoana le poate face. Ea a transformat nucleul a ceea ce credeam ca sunt si ceea ce sunt acum. Traiul in strainatate m-a schimbat pentru totdeauna.” marturisea Russell V. J. Ward (scriitor, blogger, expat si un impatimit al calatoriilor) pentru www.huffingtonpost.com.

In acest articol interesant, Russell Ward isi descrie experienta personala si modul in care l-a schimbat traiul in strainatate. Poate ca multi dintre cei plecati in afara se regasesc in cuvintele autorului, asa ca le-am tradus integral pentru a le putea citi. Sunt cuvinte care descriu viata si provocarile celor care, din diverse motive, au ales sa traiasca in afara granitelor tarii natale. Russell Ward ne prezinta care sunt cele 4 moduri in care viata in strainatate l-a schimbat pentru totdeauna:

Russell Ward: 4 modalitati in care traiul in strainatate te schimba pentru totdeauna

via huffingtonpost.com

1. Nu mai esti aceeasi persoana care ai fost

“A locui in afara este una din cele mai profunde initiative pe care le poate lua o persoana. Nu doar ca iti schimbi jobul sau te muti in alta casa, faci acest lucru, dar si mai mult. Ceea se vezi dincolo de fereastra ta se schimba Laolalta cu tot si toti cei pe care i-ai cunoscut inainte. Impactul asupra ta este colosal. Poate nu vei realiza acest lucru imediat, insa intr-o zi vei privi totul cu alti ochi. Ai crescut, ai evoluat, ai mers mai departe. Te-ai confruntat cu obstacole si le-ai infruntat pe cont propriu. Le-ai depasit, ai reusit sa inchizi gurile celor care spuneau ca nu o sa reusesti si ai cicatricile cu care sa o dovedesti. Unele cicatrici sunt bune, altele sunt rele, insa nimic nu va putea fi vreodata la fel.

Lucruri care erau odata importante nu mai conteaza. Lucruri care nu pareau importante inainte acum conteaza mult. Valoarea prieteniei este suprema. Prietenia stransa este un concept uitat si nu iei nimic de sigur.

Hotararea de a te muta in strainatate te-a facut sa realizezi ca “lucrurile” nu echivaleaza cu fericirea. De fapt, incepi sa iti redefinesti ideea anterioara de succes. In aceasta calatorie internationala, ai invatat mai mult decat diferente – ai descoperit oameni, locuri, limba, cultura. Ai invatat despre tine. Te-ai confruntat cu provocari, ti-ai cunoscut parti din tine despre care nu stiai ca exista si ai fost uimit de ceea ce ai devenit. Ai fost uluit de lume. Acum esti diferit. Te-ai schimbat.

2. Nu vei mai putea sa te intorci acasa.

Ai putea daca ai vrea, insa nu o sa fie niciodata la fel. In timp ce ai experimentat aventuri la viteze ametitoare si lumea ta a incetinit ca sa le poti incorpora pe toate, viata ta acasa a continuat sa curga la fel ca inainte. Oamenii s-au dus in continuare la munca, au facut piata, au plecat in vacante, si-au sarbatorit zilele de nastere, s-au casatorit, si-au schimbat locurile de munca si casa.

Si in timp ce totul pare sa fi ramas la fel, adevarul este ca viata a continuat si fara tine. Acesta este un pret urias pe care trebuie sa-l platesti atunci cand te muti in strainatate. Poti avea aventurile si experientele, insa nu ii poti avea pe “ei”. Iti lipseste tot din viata pe care ai avut-o inainte si tot ceea ce poti sa faci este sa privesti de pe margine cum oamenii isi vad de vietile lor in continuare.

Foto int: Calatorie, strainatate @ Shutterstock

Foto homepage: Aeroport, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri