8 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 31 share-uri

“De ce urasc religia, dar il iubesc pe Iisus” este un viral care a adunat milioane de vizualizari pe youtube si reprezinta mesajul sub forma de poem al lui Jefferson Bethke, un crestin evanghelist.

“De ce urasc religia, dar il iubesc pe Iisus” este un viral care a adunat milioane de vizualizari pe youtube si reprezinta mesajul sub forma de poem al lui Jefferson Bethke, un crestin evanghelist. Clipul a fost unul controversat si a facut senzatie, autorul incercand sa scoata in evidenta “diferenta dintre Iisus si falsa religie”. A starnit comentarii si critici record, atatand si “invrajbind” spiritele. Unii au fost de acord cu tanarul, insa multi au fost de parere ca Jefferson nu intelege esenta religiei si ca incearca la randul sau sa creeze una proprie discreditand institutia bisericii infiintata chiar de Iisus. Cum vi se pare discursul controversat al tanarului? In clipul de mai jos puteti asculta integral poemul –manifest , iar mai jos puteti citi fragmente din el:

De ce urasc religia, dar il iubesc pe Iisus

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează

“Daca ti-as spune ca Iisus a venit sa desfiinteze religia? Daca ti-as spune ca doar fiindca unii oameni te numesc orb, acest lucru nu le da lor in mod automat vedere? Daca religia este atat de grozava, de ce a initiat atat de multe razboaie? De ce se construiesc biserici uriase, dar esueaza in a hrani saracii? Spune-le mamelor singure ca Dumnezeu nu le iubeste deoarece au divortat… Insa in Vechiul Testament, Dumnezeu ii numeste pe oamenii religiosi desfranati.

Religia poate propovadui milostenia, insa practica cu totul alt lucru. Are tendinta de a-si bate joc de oamenii lui Dumnezeu. Asa i-au facut lui Ion Botezatorul. Nu isi pot rezolva problemele asa ca doar le mascheaza nerealizand ca religia este ca si cum ai pulveriza parfum pe o cutie.

Vezi, problema cu religia este ca nu ajunge niciodata la miez. Te face doar sa iti modifici comportamentul la fel cum ai face cu o lista lunga de indatoriri casnice. Te face sa imbraci exteriorul, sa il faci sa arate agreabil si curat. Insa la fel obisnuia sa se procedeze si in cazul mumiilor in timp ce corpul putrezea dedesubt.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Nu judec. Spun doar sa incetezi sa mai afisezi un look fals caci exista o problema daca oamenii stiu ca esti crestin dupa facebook-ul tau. Adica, in orice alt aspect al vietii, stii ca este rusinos. E ca si cum ai juca pentru the Lakers doar pentru ca ai cumparat un tricou cu ei.

Vezi ca asa eram si eu, insa nimeni nu parea sa fie pe urmele mele. Ma comportam ca un copil al bisericii in timp ce eram dependent de pornografie. Vezi tu, duminica obisnuiam sa merg la biserica, iar sambata ma comportam de parca am fost creat doar ca sa fac sex si sa ma irosesc. Vezi tu, imi petreceam intrega viata construind aceasta fatada a curateniei, insa acum ca il stiu pe Iisus, ma laud cu slabiciunea mea.

Fiindca daca milostenia este apa, atunci biserica ar trebui sa fie un ocean. Nu este un muzeu pentru oameni buni. Este un spital pentru cei raniti. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa imi ascund esecul. Nu trebuie sa imi ascund pacatul. Caci nu depinde de mine. Depinde de el.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Lasa-ma insa sa clarific. Da, iubesc biserica. Da, iubesc Biblia. Da, cred in pacat. Insa daca Iisus ar veni in biserica ta, ar fi primit inauntru?

Acum sa trecem inapoi la subiect. Un lucru este vital de mentionat, cum Iisus si religia sunt spectre opuse. Unul este opera lui Dumnezeu, insa celalalt este inventia omului. Vezi tu, religia iti spune fa. Iisus spune am facut. Religia spune sclav. Iisus spune fiu. Religia te pune in robie, in timp ce Iisus te elibereaza. Religia te face orb, insa Iisus te face sa vezi.

Si de aceea religia si Iisus sunt doua clanuri diferite. Religia este omul cautandu-l pe Dumnezeu. Crestinismul este Dumnezeu cautandu-l pe om. Si de aceea salvarea este in mod liber a mea. Si iertarea este a mea. Nu bazata pe meritele mele, ci pe meritele lui Iisus.

Deoarece si-a dat jos coroana de spini si sangele i s-a scurs pe fata. A luat asupra sa ce am meritat cu totii. Cred ca asta este ceea ce numim milostenie. Si in timp ce a fost ucis, a spus: “Iarta-i, tata, caci nu stiu ce fac”. Fiindca atunci cand atarna pe cruce, se gandea la tine. Si ti-a preluat tot pacatul si l-a ingropat in mormant. Si de aceea ingenunchez in fata crucii spunand: “Vino, exista loc pentru tine.”

Principiile de bază ale mașinii CNC Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Puteti citi versurile poemului integral AICI.


Foto homepage: Iisus, cruce via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri