Ne-am format auto stereotipuri pentru ca nu ne-am comparat niciodata cu alte popoare. Ne consideram ospitalieri si prietenosi, dar in realitate nu suntem asa. Cel putin asa arata un studiu cu tema "Psihologia poporului roman", coordonat de psihologul clujean Daniel David, scrie Adevarul.ro.

Potrivit studiului, munca, familia si religiozitatea sunt cele trei repere majore care definesc viata romanilor. „Acestea sunt constranse de o trasatura cardinala a romanilor, si anume neincrederea in oameni; aceasta se generalizeaza de la straini la cunoscuti si prieteni, exceptie facand familia unde, dimpotriva, compensam cu o incredere foarte mare”, este concluzia studiului demarat in 2013 si care va face obiectul unei carti in luna iunie a acestui an.

Concret, cercetarea pune in balanta modul in care se percep romanii, dar si felul in care ei sunt, cu adevarat. Profilul anterior conturat de specialisti dateaza de acum 100 de ani, arata psihologul Daniel David.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Halbe de bere / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri