Ai observant vreodata ca intre ciclul tau menstrual si fazele lunii exista o legatura magica? Ciclul lunii are 29,5 zile, de la luna in crestere, pana la faza de luna plina si apoi descrestere, pana la luna noua, cand incepe sa creasca din nou.

Luna dupa luna, fazele lunii oglindesc ciclul menstrual al femeii, care in medie este tot de 29,5 zile, asemenea ciclului lunii.

Asemeni lunii, ciclul menstrual al femeii trece prin mai multe faze de la menstruatie, la ovulatie (moment asemuit cu Luna Plina si inflorirea), apoi urmeaza faza premenstruala si apoi din nou, acelasi ciclu al infloririi si degenerarii...

Femeile sunt conectate la luna prin sange, hormoni si suflet. Luna influenteaza fluxul si refluxul pe Pamant, influenteaza vremea, animalele, fluidele si starile noastre, astfel incat in mod simbolic, Luna are multe sa ne invete.

In mitologie, Luna este un simbol al arhetipului feminin, traversand marele ciclu al Nasterii, Maturizarii, Mortii si Renasterii, in fiecare luna. Este un ciclu primordial al Universului, la care fiecare fiinta vie participa si iata de ce, darul feminitatii inseamna si o conexiune directa cu esenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Toate formele de viata au un ciclu de nastere, de crestere, reinnoire si moarte si toate sunt oglindite de fazele lunii. Daca intelegem acest fapt despre viata, intelegem mai bine si cum ne influenteaza energia lunii si cum putem fi mai degraba in armonie cu ciclul nostru menstrual, decat in negare. Este timpul sa ne reconecatm la Mama Luna.

  • Care este ciclul tau menstrual in relatie cu fazele lunii? Menstruezi pe timp de luna noua sau luna plina? In ce faza a lunii ovulezi?

Se pare ca, in general, femeile care traiesc mai aproape de natura, ovuleaza pe timp de luna plina si menstrueaza pe timp de luna noua. Acest ciclu menstrual poate fi mai rar intalnit la femeile moderne ale caror ritm de viata a fost afectat de lumina artificiala, totusi este extrem de interesanta aceasta evidenta legatura intre ciclul menstrual al femeii si parcursul Lunii in jurul Pamantului.

Unele femei menstrueaza pe timp de Luna in Crestere, unele pe timp de Luna Plina, altele pe faza Lunii in descrestere si altele pe timp de Luna Noua. Potrivit Luisei Francia, care a scris Dragontime. Magic and Mystery of Menstruation, ne putem folosi de energia fazelor lunii pentru a ne conecta la Legea Divina si pentru a ne face viata mai buna.

Menstruatie pe timp de LUNA PLINA

Luna plina reprezinta focul, abundenta, puterea si vitalitatea. Este momentul cand trebuie sa ne regasim propria putere, capacitatea de a lua decizii, sa lucram pentru schimbari pozitive si sa facem ca ceva nou sa capete forma.

Foto: Shutterstock.com; femeie, luna plina.

Energia menstruatiei pe timp de luna plina semnifica deschiderea si capacitatea de a oferi grija. Serbarile, mesele indestulate se potrivesc acestei perioade cu ciclu pe timp de Luna Plina. Este un timp ideal cand poti invata sa transformi energiile negative in energii pozitive prin creativitate si frumusete.

  • Ishtar, Zeita Rosie a Babilonului este pazitoarea acestui ciclu menstrual.

Foto: Shutterstock.com; zeita, femeie, fantastic


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri