10 Martie 2015 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Fiecare persoana are o structura diferita a liniutelor, punctisoarelor si culorilor ce compun irisul. Poate ca unii oameni au culori similare ale ochilor, dar liniutele si punctele care apar sunt unice pentru fiecare, asemenea amprentelor.

Chiar daca variaza de la persoana la persoana, exista anumite patternuri (structuri repetitive) in structura irisului care sunt raspandite printre oameni, ceea ce au facut ca cercetatorii de la Universitatea Orbero din Sydney sa analizeze daca aceste patternuri ce se regasesc in structura irisului nostru, pot fi traduse in trasaturi de personalitate.

Astfel, cercetatorii au analizat fasciculele musculare concentrice si fasciculele musculare radiale ale irisului care se formeaza atunci cand pupilele sunt dilatate. Ei au studiat ochii a 428 de subiecti si au corelat aceasta analiza cu trasaturile lor de personalitate.

Ochiul uman - Iris

Shutterstock.com; Iris

Foto homepage: Shutterstock.com; ochi uman

DESCOPERIREA

  • Cercetarea lor a aratat ca cei care au fasciculele musculare verticale mai dense sunt mai buni, mai grijulii, inclinati spre mai multa tandrete si pot empatiza mai usor cu ceilalti. In comparatie, cei care au fasciculele musculare ale irisului mai putin dense sunt mai degraba impulsivi, indrazneti, combativi si mai putin empatici.

Cercetatorii spun ca aceasta corelatie poate fi serios luata in calcul, datorita faptului ca genele responsabile cu dezvoltarea structurii irisului contribuie de asemenea si la dezvoltarea lobului frontal al creierului, care este temelia pentru personalitatea noastra viitoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

„Rezultatele noastre sugereaza ca trasaturile diferite ale irisului tind sa dezvolte directii diferite de personalitate.” – Matt Larsson, specialist in stiinte comportamentale si conducatorul studiului desfasurat la Orebro. „Diferentele de structura ale irisului pot fi folosite ca biomarkeri ce reflecta diferentele dintre oameni.”, mai spune cercetatorul.

Citeste mai departe Ce ne dezvaluie culorile ochilor >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri