O zi din viata lui Barack Obama poate fi descrisa ca fiind tumultuoasa, cu o multime de “strangeri de mana” si formalitati, insa, ce este interesant, se termina deseori in jurul orei 18:00. Mai jos, vedeti cum arata o zi din viata celui mai puternic om din lume, conform Business Insider.

  • Barack Obama ajunge la Biroul Oval intre 08:30 si 9:00, nu inainte de a face miscare dimineata. Imediat ajuns la birou, se (re)familiarizeaza cu programul zilei, consultandu-se cu secretara lui, Ferial Govashiri.
  • In jurul orei 10:00, primeste briefing-ul secret de la National Security Advisor. Uneori acest briefing ii este trimis direct pe tableta.
  • Continutul brief-ului ofera presedintelui amanuntele de care are nevoie pentru a se implica in mod direct in probleme cruciale, daca este cazul, inclusiv la nivel global.
  • Ziua include de asemenea o multime de telefoane si strangeri de maini, dar si intalniri.
  • Daca se afla in mijlocul unei batalii legislative, presedintele se va intalni cu lideri de congres din ambele tabere. Totodata, se intalneste si cu lideri ai legislativului pentru a discuta strategii.
  • Au loc de asemenea, aproape zilnic, intalniri cu staff-ul Casei Albe. Uneori tine speech-uri catre grupuri restranse din interior.
  • In alte zile, presedintele SUA gazduieste omologi ai sai din alte state ale lumii iar in rare ocazii se adreseaza presei.
  • Chiar daca va calatori in afara D.C., in elicopterul Marine One (foto jos), deseori nu “scapa” de invitati, acestia putand profita de timpul sau in timpul calatoriei cu elicopterul.

  • Finalul zilei de munca este undeva in jurul orei 18:00. El cineaza alaturi de familie in jurul orei 18:30 apoi incearca sa petreaca timp cu fiicele sale, Malia si Sasha.
  • Munca lui nu se termina insa in totalitate. Munceste deseori pana la ora 23:30, completand si consultand rapoarte. Inainte de somn, incearca sa citeasca circa 30 de minute.
  • De obicei se culca in jurul orei 00:00 si, daca nu este intrerupt de un telefon foarte important, doarme circa sase ore.

Sursa foto: Site-ul Casei Albe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri