2 Februarie 2015 publicat în Lifestyle 53 share-uri

Invata de la Jiroemon Kimura cum sa traiesti cel putin 116 ani!

Jiroemon Kimura este un japonez care a trait undeva in inima Japoniei, pana la varsta de 116 ani si este considerat a fi cel mai longeviv barbat care a trait pe Pamant.  Chiar daca exista si alte relatari despre supercentenari, varsta lui la Jiroemon Kimura (1897 - 2013) este demonstrabila si el este considerat a fi, in mod oficial, barbatul cel mai longeviv care a trait pe Pamant.

1. Fa exercitii in fiecare zi!

Kimura spunea ca este foarte important sa faci miscare in fiecare zi si ca aceasta trebuie sa devina o rutina. Kimura s-a tinut de obiceiul de a face exercitii fizice pana la varsta de 100 de ani. Cand picioarele sale au devenit mult prea slabite, dupa varsta de 110 ani, facea miscarea "mersul pe bicicleta", stand intins pe spate, sa fie mereu sigur ca muschii sai raman activi.

La varsta de 114 ani, inca isi mai lua timp sa faca miscari de brate si de picioare in fiecare zi. Daca un batranel de peste 100 de ani a reusit acest lucru, putem si noi!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

2. Mananca portii mici

Japonezii au o zicala: “mananca pana te simti 80% satul” iar acest obicei ii tine in forma si ii ajuta sa traiasca mai mult, dupa cum au aratat numeroase studii sociologice. Kimura la randul sau traia dupa acest dicton: “Mananca mai putin si traieste mai mult!” La aproape 115 ani, Kimura avea inca un apetit de invidiat si putea sa manance orice isi dorea. Nu lua deloc medicamente.

3. Priveste cu alti ochi greutatile vietii!

Cand se intampla ceva neasteptat si lucrurile nu se petrec tocmai cum ti-ai fi droit, invata de la batranelul japonez Kimura care obisnuia sa isi spuna in astfel de situatii: “e bine ce se intampla, te ajuta sa evoluezi”. El ii sfatuia pe oameni sa nu lase nicio suferinta sau ingrijorare sa ii consume fiindca “dupa fiecare furtuna, mereu vine pacea”.

 
John Daishin Buksbazen un cercetator in domeniul neurostiintei a atestat prin studiile sale ca o astfel de atitudine in fata vietii este una benefica: Cand oamenii vad aversiunile mai degraba ca pe niste provocari, ei pot sa se adapteze mai bine evenimentelor neasteptate si sa obtina in final, rezultate mai bune in viata lor. Cu practica repetata de-a lungul vietii, caile neuronale asociate acestui calm in fata furtunii devin o obisnuinta si este de fapt un castig pentru fiinta umana care devine mult mai intuitiva si mai descurcareata in situatii „grele”.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

4. Fii la curent cu ceea ce se intampla

Cel mai important moment al zilei pentru Kimura era micul-dejun, moment cand citea si ziarul si se tinea astfel in contact cu lumea exterioara si cu evenimentele timpului.

"Este important pentru o persoana sa ramana conectata la timpul in care traieste", spunea Kimura. Sa citesti stirile si in acelasi timp sa ai o atitudine analitica si critica cu privire la lumea din jur, te ajuta sa iti exersezi si sa iti tii treaz creierul. Acest obicei alunga senzatia de singuratate si ne conecteaza la intreaga lume.

5. Elimina preferintele fara echivoc

Lui Kimura ii era imposibil sa numeasca ceva anume care sa ii faca cel mai tare si ami tare placere. Kimura iubea totul.

Mancarea favorita? "Totul", raspundea batranelul zambin.
Cea mai frumoasa amintire? "Multe lucruri, orice imi vine in minte in momentul asta".
Pentru ce esti cel mai recunoscator? "As putea spune ca pentru Tot".
 

10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE

Kimura a trait intr-o lume libera de imi place sau nu imi place, dar aceasta libertate il facea sa traiasca momente de maxima implinire, conectandu-se la stralucirea lumii in ansamblu. Era deschis catre orice.
„Orice mica deosebire pe care o faci intre lucruri, face ca cerul si pamantul sa se desparta la distante infinite”, spune filosofia Zen. Nefacand alegeri, Kimura a reusit sa accepte viata cu tot ceea ce venea.

Citeste mai departe lectiile lui Kimura >>>

Foto homepage: Shutterstock.com; viata lunga


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri