14 Ianuarie 2015 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de marti, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la cursul In cautarea Fericirii, sustinut de Nicolae Dragusin, doctor in filosofie

Nimic nu pare sa fie mai dorit decat faptul de a fi fericit si, in egala masura, nimic nu este mai putin inteles decat fericirea. Altfel spus, pe cat de mult dorim si cautam fericirea, pe atat de putin stim ce inseamna.

Cursul isi propune sa ofere cateva repere importante ale istoriei intelectuale a fericirii. Putem identifica urmatoarele intrebari cu privire la fericire: fericirea drept cautare; definirea fericirii ca placere; fericirea ca scop sau mijloc si, in sfarsit, locul unde fericirea poate fi cunoscuta in deplinatatea sa. Fiecarei interogatii ii corespunde un raspuns care a stat la baza gandirii europene.

Pascal, Epicur, Mill, Aristotel, Kant, A. Camus sunt autorii asupra carora ne vom opri pentru a avea raspunsul.

1. Cautarea fericirii – constanta a naturii umane?
2. Definitia fericirii
3. Fericirea – scop sau mijloc?
4. Geografia fericirii

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Lector: Nicolae Dragusin
Data incepere: 20 ianuarie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4
Cost: 165 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 150 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blv Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri