17 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Sa dormi suficient este necesar si sanatos, influentand starea generala de bine – dar stiai ca modul in care dormi poate influenta forma initiala a sanilor?

Comunicat de presa

„Chiar daca la majoritatea femeilor sanii se dezvolta intre 10 – 18 ani, sunt cazuri in care acestia pot creste chiar pana la 20 sau 30 de ani. De aceea se impune multa atentie si grija pentru a le pastra frumusetea si fermitatea mai mult timp”, declara chirurgul estetician Vangelis Vasalos, medic in cadrul Metamorphosis Center.

Dincolo de durerile de umeri si gat pe care le poate provoca, afectiuni ale coloanei sau pur si simplu zile proaste, pozitia de dormit determina instalarea gravitatiei si pierderea elasticitatii pielii care acopera sanii.
Una dintre pozitiile de dormit cele mai comune, dar si cea mai putin benefica pentru sani este dormitul pe burta, cu fata in jos, deoarece chiar daca nu-ti va presa sanii pana la disparitie, in cativa ani le va schimba forma. E adevarat insa ca o influenta in acest sens o are si duritatea saltelei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Si dormitul pe o parte, in pozitie laterala, este periculos pentru sani, provocandu-le in timp pierderea fermitatii. Practic, in timpul somnului sanii atarna, iar ligamentele care ii sustin se intind. De aceea, daca va place sa dormiti astfel, va recomand ca in timpul noptii sa dormiti cu o perna sub sani care sa le ofere suportul necesar.

Nici pozitia ghemuit, cu genunchii la piept, nu este indicata, din acelasi motiv al determinarii lasarii sanilor.
Cea mai sigura pozitie este dormitul pe spate, intrucat greutatea sanilor este pe deplin sustinuta, fapt ce reduce lasarea acestora. De asemenea, pentru a combate cat mai eficient efectul de lasare a sanilor, purtati in timpul somnului o bustiera, mai ales daca aveti sanii voluminosi.

  • Cea mai sigura pozitie este dormitul pe spate, intrucat greutatea sanilor este pe deplin sustinuta, fapt ce reduce lasarea acestora. De asemenea, pentru a combate cat mai eficient efectul de lasare a sanilor, purtati in timpul somnului o bustiera, mai ales daca aveti sanii voluminos.

Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, sarcina, alaptarea, procesul de imbatranire si fluctuatiile in greutate sunt toate modificari comune aparute in intervalul 20-40 de ani, atunci cand sanii isi pierd aspectul initial.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

“Ridicarea sanilor este o interventie frecvent intalnita in randul femeilor, deoarece ofera un aspect mai tanar sanilor, pe care niciun exercitiu fizic sau tratament medical nu il poate produce”, mentioneaza chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.drvangelisvasalos.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

Foto homepage: Shutterstock.com; sani; sanatatea sanilor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri