Raluca Dobrovolschi: "Este o putere in sine sa poti spune orice si sa poti fi oricine cu haina potrivita"

10 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Raluca Dobrovolschi este consultant de imagine si membru Association of Image Consultants International. Raluca concepe strategii stilistice pentru clienti diversi individuali si promoveaza educatia vestimentara la nivelul publicului larg. Te invitam sa descoperi in acest interviu un om frumos pasionat de frumosul pe care il putem exprima prin haine. Raluca a impartasit cititoarelor Garbo si cateva mici secrete si sfaturi vestimentare pentru petrecerea de Craciun si Revelion:

1. Inainte de toate, as vrea sa ne spui cateva lucruri despre tine. Ce ar trebui sa stie cei care inca nu te cunosc?

Mi-ar placea ca cei care nu ma cunosc sa stie ca sunt consultant de imagine, ca am absolvit Swiss Image Institute si sunt membru Association of Image Consultants International si, poate mai importanta decat trecerea in revista a recomandarilor profesionale, este activitatea mea practica. In ultimii trei ani am lucrat cu clienti individuali pentru care am conceput strategii stilistice potrivite anatomiei, obiectivelor, stilului de viata, preferintelor si personalitatii lor. Sunt atat servicii teoretice: materiale personalizate continand descrieri ale pieselor vestimentare potrivite, exercitii de dezvoltare a stilului, cat si practice: sesiuni de evaluare a garderobelor sau sesiuni de cumparaturi. Nu in ultimul rand, promovez educatia vestimentara la nivelul publicului larg, deopotriva feminin si masculin, prin intermediul seminariilor pe care le sustin periodic si in articolele de pe ralucadobrovolschi.ro

2. De unde a pornit aceasta pasiune?

Stiu ca toate povestile din industria modei incep de la pasiunea pentru haine. Eu de haine in sine nu am fost vreodata pasionata, ci de modul in care mi-au permis sa ma exprim. Am fost, in schimb mereu fascinata de culoare, de forme si texturi si am un intens simt al observatiei care imi permite sa evaluez amanunte vestimentare, gesturi, nuante cromatice si de limbaj si sa le pun intr-un context.

3. Ce iti place cel mai mult la ceea ce faci?

Imi place efectul muncii mele asupra vietii profesionale sau personale a clientilor mei: sunt perceputi asa cum isi doresc, au disparut momentele in care se intreaba “ce am spus sau facut gresit?” cand, de fapt, era vorba de un mesaj nepotrivit transmis de imaginea lor. Mi-a placut cand una dintre clientele mele mi-a spus ca se poate concentra acum la discutiile pe care le poarta fara sa-si mai faca griji ca oamenii ii analizeaza si critica aspectul exterior.

4. Cand te-ai hotarat sa imbini utilul cu placutul si pasiunea sa iti devina cariera?

Se intampla intr-o perioada in care membri din cadrul familiei si prietenii mei aveau proiecte de business care necesitau, pe langa expertiza profesionala, si o buna sustinere la nivel de aspect exterior, pentru ca ei isi reprezentau propriile afaceri si ar fi fost atat de putin credibili daca, spre exemplu, ar fi spus ca pot livra solutii inovative, de ultima ora, in timp ce imaginea lor ar fi indicat ca sunt blocati in urma cu un deceniu, sau ca vor identifica solutiile potrivite pentru clientul respectiv, daca pentru sine ar fi ales haine prea largi, stramte, sau oricum nepotrivite. Poti spune orice si poti fi oricine cu haina potrivita, iar asta e o putere in sine pe care am ales sa o folosesc in avantajul meu si mai ales al oamenilor din jurul meu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri