Sa iubesti pe cineva si sa mergeti mana in mana prin viata... Beneficiile extraordinare ale tinutului de mana

21 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Descoperiti care sunt beneficiile tinutului de mana asupra sanatatii psihice si fizice si ce impact are acest simplu gest la nivel emotional, social si fizic:

Vindeca, hraneste, alina… Tinutul de mana…. un gest atat de mic cu niste consecinte atat de mari, un gest aparent insignifiat, dar avand de fapt puteri gigant…

Habar nu avem sau uitam de cele mai multe ori… uneori nu doar tii pe cineva de mana… ii dai aripi, ii dai speranta, ii dai putere, ii dai viata, ii dai caldura, ii dai dragoste, ii dai sprijin, il tii pe brate, il tii in inima, il aduci aproape de tine. Si ce poate fi mai frumos si mai plin de dragoste decat sa tii pe cineva de mana si sa mergeti impreuna prin viata?

Sa iubesti pe cineva. Sa mergeti mana in mana prin viata...

V-ati gandit vreodata de ce atunci cand suntem suparati, stresati sau speriati primul lucru pe care il facem in mod instinctiv este acela de a cauta mana partenerului? Sau de ce atunci cand persoana pe care o iubim este suparata avem tendinta in mod instinctiv de a o lua de mana? Conform unui studiu realizat de James Coan, profesor in psihologie si neurostiinta de la Universitatea din Virginia, raspunsul nu se afla in degetele noastre, ci in creierele noastre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Studiul s-a bazat pe monitorizarea activitatii creierului (cu ajutorul unui aparat RMN) a 16 femei casatorite si fericite in relatiilor lor in timp ce se aflau in situatii stresante.

Dupa aplicarea unui soc electric, profesorul Coan masura activitatea din zona creierului raspunzatoare de stres. Procedeul a fost repetat atunci cand femeile respective isi tineau de mana sotul, dar si cand tineau de mana un strain. Rezultatul? S-a inregistrat mai putina activitate in zona legata de stres din creierul femeilor atunci cand tineau pe cineva de mana. Nivelul de stres a scazut simtitor atunci cand femeile respective tineau de mana un strain si a scazut cu mult mai mult atunci cand tineau de mana persoana iubita. Totodata, cercetatorul a ajuns la concluzia ca, in cazul atingerii persoanei iubite, experienta unei femei in fata unei situatii percepute ca amenintatoare este mai placuta.
Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Cele mai încurajatoare citate despre succes

“Tinutul de mana este a doua natura pentru copii cand se afla sub stres”. “La fel functioneaza si pentru adulti”, spune James Coan intr-un articol publicat in Washingtonpost. Astfel, tinutul de mana calmeaza acei centri din creier responsabili pentru activitate in situatii stresante, durere si raspuns emotional. Tinutul de mana devine un fel de sprijin social ce te poate ajuta sa faci fata stresului.

In plus, conform unui alt studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord cuplurile care se tineau de mana timp de 10 minute si se imbratisau pentru 20 de secunde erau mai putin afectate de situatiile stresante decat cei care nu faceau acest lucru.

Foto int: Cuplu, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri