9 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Cei mai multi dintre noi stiu ca sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze. Mai stim si ca se face din peste crud si orez. Si cam atat...

Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui. Aceasta metoda de conservare a pestelui intreg, face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.

Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi:

Foto: Shutterstock.com; sushi

Foto homepage: Shutterstock.com; sushi

1. Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud.

2. Nori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.

3. Wasabi are proprietati puternice digestive si antiodidante.

4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii.

5. Sosul de soia este bogat in proteine si fier

6. Contine putine componente alergene, nefiind astefel periculos pentru persoanele mai sensibile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorita acizilor grasi Omega 3 regasiti in peste.

8. Este o dieta eficienta cand vrei sa slabesti; exista si cure de slabire si detoxifiere cu sushi.

9. Contine putine grasimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat.

10. Reduce riscurile aparitiei cancerului, elementele sale componenete (orezul si Omega 3 din peste) protejeaza organismul.

Cand a inceput totul?

In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.

Astfel acest fel de mancare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a pestelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungand cu timpul sa aiba gustul pe care i-l cunoastem.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.

Despre MY SUSHI

MY SUSHI este cea mai mare fabrica de sushi din Romania ce ofera clientului, atat serviciul de catering cat si cel de livrare. Sushi, vedeta bucatariei japoneze, nu mai este demult o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intreaga lume, o manie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri