8 Septembrie 2014 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Pentru a cinsti marea sarbatoare de astazi - Nasterea Maicii Domnului, te invitam sa citesti cuvintele parintilor spirituali ai Romaniei despre Fecioara Maria. Arsenie Boca, parintele Cleopa, Arsenie Papacioc si Sofian Boghiu, marii duhovnici ai Romaniei, ne vorbesc despre importanta personajului feminin pe care il sarbatorim astazi...

Pe 8 septembrie, in calendarul crestin este celebrata Nasterea Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta in popor si ca Sfanta Maria Mica. Este o sarbatoare importanta pentru crestini, cunoscand o traditie straveche si avand in centru figura Fecioarei Maria. Iti propunem de aceea sa citesti cateva dintre cuvintele pe care marii parinti ai Romaniei le-au spus despre Fecioara Maria:

Dorim cu aceasta ocazie sa uram La Multi Ani tuturor celor care poarta acest nume special. Sa aveti sanatate, iubire, iubire de viata si de toate, impliniri si cat mai multe momente frumoase care sa va faca sa zambiti!

Arsenie Papacioc despre MAICA DOMNULUI:

“Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului. Vreau sa vorbesc ca om slab, sa pot simti adevarat dragostea si mila Maicii Domnului.

Maica Domnului se simte, cred, mai bine printre oameni necajiti, slabi si prigoniti in orice fel, decat s-ar simti inconjurata de ingeri. Maica Domnului jertfeste mereu, sufera mereu si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor. Iubeste peste inchipuire de mult si fara de alegere si pe cei ce sunt rai si chiar si pe cei nepasatori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Niciun pacatos, oricat de mare ar fi, sa nu se piarda, daca Maica Domnului il apara.

Maica Domnului ne iubeste mult. Ea vede in noi pretul mortii lui Iisus Hristos. Maica Domnului ne doreste lucruri mai mari decat ne dorim noi insine.

Ea se arata cu inima larga chiar si fata de aceia care, fie din nepasare sau din nerecunostinta, alearga rar la dansa. Dar cu cat mai generoasa nu va fi ea cu aceia care neincetat ii cersesc ajutorul? Acestia nu numai ca sunt iubiti mult, dar chiar sunt slujiti de dansa.

Maica Domnului ne rapeste inimile. As vrea sa am toate inimile sfintilor si ale ingerilor pentru a iubi pe Maica Domnului. Si oricat ar iubi-o cu toata puterea lor ingerii cerului si pamantului, cu toata sfintenia lor, nu vor ajunge sa o iubeasca cat ii iubeste ea."

Arhimandrit Arsenie Papacioc "Despre Viata de familie si diverse probleme ale lumii contemporane"
 

Cleopa Ilie:

”Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decat umerii heruvimilor si ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine tine Fecioara Maria in brate? Voi stiti pe cine tine? Pe Cel ce a facut cerul si pamantul si toate cele vazute si nevazute”.

”Stiti voi cine este Maica Domnului si cata cinste, cata putere si cata mila are? Este mama noastra, ca are mila si de saraci si de vaduve si de crestini. Pururea se roaga Mantuitorului Hristos pentru noi toti”.

Foto homepage: Maica Domnului, Shutterstock

Foto int: Speranta, Credinta via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri