8 Septembrie 2014 publicat în Lifestyle 27 share-uri

In perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elvetia, se va afla pentru a patra oara in Romania, la invitatia Asociatiei Rabten Compassionate Wisdom in colaborare cu Editura Herald si Centrul 'Seeds for Happiness'.

Comunicat de presa

Seria de evenimente incepe vineri seara, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferinta publica la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si continua cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, in zilele de 13-14 septembrie.

Vineri, 12 septembrie, intre orele 18:30 – 20:30, va avea loc conferinta publica cu tema „Compasiunea: temeiul unei fericiri autentice” la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1. Conferinta va fi transmisa live stream pe www.edituraherald.ro

Daca am incerca sa definim buddhismul printr-un singur cuvant, una dintre variante ar fi, cu siguranta: compasiune. Compasiunea buddhista nu este doar un simplu sentiment de iubire si o preocupare fata de persoanele suferinde, ci este o determinare activ sustinuta si pusa in practica pentru a face tot posibilul in alinarea durerii persoanelor aflate in suferinta.

Pe durata acestei extraordinare intalniri, Gonsar Rinpoche ne va impartasi din cunoasterea sa profunda, ajutandu-ne sa ne familiarizam si sa descoperim potentialul infinit al compasiunii, izvorul unei fericirii autentice in viata noastra. Astfel, prin exemplul sau personal, precum si prin invataturile sale, vom avea oportunitatea rara sa luam contact cu o minte implinita, ce poarta pecetea unei forte si a unei claritati luminoase.

In continuarea conferintei, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri. Cele mai interesante intrebari vor fi premiate cu cate o carte Buddhismul si viata ce poarta autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche. Editura Herald, va fi prezenta la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veti putea consulta cele mai noi aparitii editoriale din domeniu.

In continuarea conferintei, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri. Cele mai interesante intrebari vor fi premiate cu cate o carte "Buddhismul si viata" ce poarta autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche. Editura Herald, va fi prezenta la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veti putea consulta cele mai noi aparitii editoriale din domeniu.

In urmatoarele doua zile din week-end (13-14 septembrie), Maestrul Gonsar Rinpoche va continua sa susTina la Centrul Seeds for Happiness din Bucuresti prelegeri cu tematica „Cele trei Aspecte Principale ale Caii catre Iluminare.”

Cele trei principii ale caii spre Iluminare din Calea Mahayana, numita si Calea unui Bodhisattva, sunt: Renuntarea, Bodhicitta si Intelepciunea ultima sau Mintea Iluminarii. Renuntarea este dorinta de eliberare, Bodhicitta este mintea care aspira sa atinga iluminarea deplina pentru beneficiul tuturor fiinTelor, iar InTelepciunea ultima este cheia pentru intelegerea directa a realitatii asa cum este.

• Pe durata invataturilor din weekend (13-14 Septembrie), taxa de participare este de 180 RON/2 zile sau 100 RON/zi. Persoanele care momentan, nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenti, persoane fara un loc de munca, samd) si doresc sa participe sunt rugati sa contacteze organizatorii.
Costurile sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice si organizatorice prilejuite de venirea Maestrului si a delegatiei sale in Romania.

• Program in weekend: 9:30 – 18:00, cu pauze scurte la intervale regulate de timp si o pauza lunga pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugaTi sa consulte regulile de comportament pe durata acestuia. Participarea sa face pe baza inscrierii prealabile, locurile fiind limitate. Adresa centrului este: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4

Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, in Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care, la indemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei traditii pure si complete a Dharmei in Europa. El este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elvetia. Gonsar Rinpoche a studiat indelung invatatura lui Buddha si transmite cunoasterea sa mai departe, atat ascultatorilor occidentali, cât si celor tibetani, studentilor laici si calugarilor. Dânsul ofera cu regularitate invaTaturi direct in limbile franceza, engleza, germana si tibetana.

Nascut in 1949 la Shigatse, intr-o familie cu descendente regale, la vârsta de 6 ani se inscrie la Manastirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evolueaza sub indrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit invatatura direct de la Dalai Lama si de la alti maestri consacrati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri