Luna plina care pica pe 10 august 2014 este un fenomen unic, splendid si fascinant atat din perspectiva astronomica, cat si din perspectiva astrologica. Luna plina de pe 10 august nu este doar cea mai mare luna a anului si cea mai mare Super Luna din 2014, dar si luna plina aflata cel mai aproape de Pamant anul acesta.

Luna plina care pica pe 10 august 2014, ora 18.09 UTC (ora 21.10 ora Romaniei) este un fenomen unic, splendid si fascinant atat din perspectiva astronomica, cat si din perspectiva astrologica. Luna plina de pe 10 august nu este doar cea mai mare luna a anului si cea mai mare Super Luna din 2014, dar si luna plina aflata cel mai aproape de Pamant anul acesta.

Super Luna din 10 august 2014 - cu 14% mai plina si cu 30% mai stralucitoare

Pe masura ce Luna orbiteaza in jurul Pamantului, variaza si distanta astrului fata de Pamant. Cand Luna ajunge in punctul cel mai aproape de Pamant, adica atinge perigeul, atunci se inregistreaza si fenomenul de luna noua sau plina. Conform NASA, Luna plina din 10 august va fi cu 14% mai plina si cu 30% mai stralucitoare decat celelalte luni pline ale anului.

Foto: Luna plina, Shutterstock

Aceasta luna mai este cunoscuta si sub denumirea de luna sturion in cultura nativ americanilor sau ca luna granelor sau luna porumbului verde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Lui 2014 ii sunt asociate 5 Super luni: Doua Luni Pline si Noi au avut loc in Ianuarie, O super luna a avut loc in iulie, una va avea loc pe 10 august si alta va urma in septembrie. Astfel:

Prima Super luna din 2014 – a avut loc pe 1 ianuarie

Cea de-a doua Super luna din 2014 – a avut loc pe 30 ianuarie

Cea de-a treia Super luna din 2014 – a avut loc pe 12 iulie

Cea de-a patra Super luna din 2014 (si cea mai aproape de Pamant) – pe 10 august

Urmatoarea si cea de-a cincea Super luna – 9 septembrie

Mai mult, este cea mai apropiata intalnire a Pamantului cu Luna din tot anul 2014. Masurand distanta de la centrul Pamantului si centrul Lunii, luna de pe 10 august se va afla la 356,896 kilometri fata de Pamant. Tocmai la Luna Plina din 28 septembrie 2015, Luna se va afla iarasi atat de aproape de pamant.

In jurul zilei de 10 august va avea loc si una dintre cele mai spectaculoase ploi de stele ale anului - PERSEIDELE

Ceea ce face si mai interesant acest fenomen este faptul ca el coincide si cu o ploaie de meteori cunoscuti sub numele de Perseide, ramasite de pe orbita cometei Swift – Tuttle. In jurul zilei de 10 august (de fapt apogeul va fi inregistrat in zilele de 11-13 august), pe cer vor putea fi observate ‘stele cazatoare”. Varful de activitate va avea insa loc in noaptea de 12 spre 13 august cand astronomii se asteapta la peste 100 de stele cazatoare pe ora. Daca va aflati la Oasa, judetul Alba, nu ratati spectacolul ceresc de meteori, poate cea mai spectaculoasa ploaie de stele a anului 2014. Aici se prognozeaza o o vizibilitate maxima a meteorilor.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto: Ploaie de stele, Shutterstock

Foto homepage: Luna, Pamant via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri