25 Iulie 2014 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Cand viata iti da nu apa, ci APA FIERBINTE, tu ce faci?

Aceasta poveste spirituala a facut inconjurul internetului si a fost publicata pe multe siteuri si bloguri din afara. Este o parabola extrem de interesanta, avand talc si morala si amintindu-ne totodata de intelepciunea bunicilor nostri si de profunzimea perspectivelor pe care acestia le au asupra vietii.

Citeste o povestioara extraordinara care te va schimba la 360 de grade si te va face sa continui atunci cand iti este cel mai greu:

Esti un Morcov, un Ou sau un Bob de cafea? Povestea care iti arata cum esti in vremuri de criza

O tanara femeie s-a dus la bunica ei. I-a povestit despre viata sa, cum totul parea atat de greu pentru ea. Nu stia cum o sa izbuteasca, voia sa renunte… a obosit sa lupte, sa tot incerce. Odata ce o problema era rezolvata, parea ca alta noua apare.

Bunica ei a condus-o in bucatarie. A umplut 3 vase cu apa si le-a pus pe fiecare sa fiarba pe aragaz, la foc mare. In scurt timp, apa din oale a inceput sa dea in clocot. In primul vas a pus morcovi, in al doilea oua si in ultimul a pus boabe de cafea macinate. Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna un cuvant. Dupa aproape 20 de minute, a oprit focul. A scos morcovii din oala si i-a pus intr-un castron. A scos ouale din oala si le-a pus pe o farfurie. A turnat cafeaua din oala si a pus-o intr-o cana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Intorcandu-se catre nepoata, a intrebat-o. “Spune-mi, ce vezi? “Morcovi, oua si cafea”, i-a raspuns aceasta.

A adus-o mai aproape si a rugat-o sa pipaie cu degetele morcovii. A facut acest lucru si a bagat de seama ca erau moi. Apoi bunica a rugat-o sa ia un ou si sa il sparga. Dupa ce a curatat oul de coaja, fata a observat ca oul era fiert tare. In cele din urma, bunica a rugat-o pe nepoata sa soarba din cana de cafea. Fata zambea in timp ce savura aroma bogata a cafelei.


Apoi nepoata a intrebat-o: "Ce inseamna aceste lucruri, bunica mea draga?" Bunica i-a explicat ca fiecare din aceste alimente s-a confruntat cu aceeasi imprejurare potrivnica – apa care fierbe – insa fiecare a reactionat diferit.

Morcovul era puternic, tare si aspru. Dupa ce a fiert insa, s-a inmuiat si a devenit mai slab.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Oul era fragil. Coaja sa exterioara subtiere i-a protejat lichidul din interior. Dupa ce a fiert, interiorul sau a devenit tare.

Boabele macinate erau insa unice. Dupa ce au fiert, boabele au schimbat apa in care au fiert.

Foto int 1: Morcovi fierti, Shutterstock

Foto int 2: Oua fierte, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri