Citeste cuvintele emotionante pe care o femeie in varsta de 36 de ani, originara din Malaezia, le-a adresat fetelor si femeilor din lumea intreaga.

Alison Lee este specialist in relatii publice si mama a doi baieti, dar si autoarea blogului Writing, Wishing si strateg social media pentru Little Love Media. Alison a publicat un articol pe World Moms Blog, articol ce a devenit viral pe internet si pe care l-am tradus si noi. Textul este concis, incisiv, usor dureros si emotionant in acelasi timp. Autoarea, o femeie matura din Malaezia, astazi in varsta de 38 de ani, indeamna fetele si femeile din lumea intreaga sa se accepte si sa se iubeasca asa cum sunt, fara a mai cauta frumusetea imposibila, ridicata la rang de perfectiune de catre media. Textul a fost publicat in urma cu doi ani.

✯✯ World Moms Blog este un blog international in care mamicile din lumea intreaga isi impartasesc experientele si povestile, fiind inclus in 2012 si 2013 in Topul Forbes al celor mai bune 100 de siteuri pentru femei. Va recomandam sa-l rasfoiti si voi.

Scrisoare din Malaezia: Sfaturile unei femei de 36 de ani catre fetele din lumea intreaga

Dragele mele,

Va scriu ca o femeie de 36 de ani care s-a luptat cu demonii nesigurantei pentru cea mai mare parte a tineretii sale.

Ca fata tanara, mi-am spus ca nu sunt suficient de desteapta. Nu sunt suficient de frumoasa. Nu sunt suficient de inalta. Nu sunt suficient de dulce si gratioasa si nici nu vorbesc suficient de convingator.

Poate ca ti-ai spus si tu aceleasi lucruri sau lucruri similare.

Poate ca te-ai comparat cu imaginile pe care le vezi la televizor, in reviste, pe internet. Imaginile “frumusetii”, asa cum sunt proiectate de media. Zeitele inalte, cu picioare lungi, cu pielea fara cusur, cu parul, dintii, sanii si corpul perfect.

Foto: Frumusete asiatica photoshopata, Shutterstock

Si poate ca te-ai dus apoi la oglinda si nu ai vazut pielea perfecta, parul perfect, dintii perfecti, sanii perfecti, corpul perfect.

Si poate ca ai pensat, ai pudrat, ai decolorat, ai vopsit, te-ai infometat ca sa arati ca acele femei imposibil de perfecte.

Si tot nefericita ai fost cu felul in care arati.

Poate ca a fost din cauza ca unii baieti au ras de dintii tai usor strambi.

Poate din cauza unui prieten care a comentat pe seama vreunui cos de pe fata.

Poate a fost fiindca cineva a spus ca parul tau are culoarea parului de soarece.

Si tu te-ai scufundat in acea gaura a lui “nu sunt frumoasa”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri