16 Iulie 2014 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Am descoperit in cartea 'Un Pamant Nou' de Eckhart Tolle, considerata a fi una dintre cele mai importante carti de spiritualitate ale momentului, o povestire cu talc: 'Nu m-am gandit niciodata', mi-am spus cand am citit-o, dar cu siguranta nu este vorba despre acel 'gandit' sau mintea pe care o auzim mereu, care ne este fireasca. E ceva mai adanc care priveste chiar mintea care gandeste… Iar aceasta povestioara va va arata ceva ce este posibil sa nu fi perceput niciodata in viata voastra! Si e o frumoasa descoperire.

'Rata cu minte de om' se numeste aceasta poveste.

Dupa o lupta care in cazul lor nu dureaza niciodata prea mult, doua rate se despart si pornesc in directii opuse. Apoi fiecare dintre ele falfaie din aripi cu putere de cateva ori, eliberand astfel surplusul de energie acumulat in timpul luptei. Dupa ce scutura din aripi, plutesc mai departe in pace, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Daca rata ar avea minte omeneasca, ea ar pastra lupta vie prin intermediul gandurilor, al ticluirii unei povesti. Iata care ar fi probabil, povestea ratei: „Nu pot sa cred ca a facut asta. A venit pana la 10 centrimetri de mine. Crede ca e stapana pe lacul asta. Nu are pic de respect pentru spatiul meu privat. Nu o sa mai am niciodata incredere in ea. Data viitoare va gasi altceva prin care sa ma enerveze. Sunt sigura ca deja urzeste ceva. Dar n-am de gand sa tolerez asa ceva. Am sa ii dau o lectie de n-are sa o uite.” Si mintea continua sa-si depene povestirea, gandindu-se la intamplare si vorbind despre ea zile, luni sau ani dupa aceea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR


Foto: Shutterstock.com; rate, lac

Foto homepage: Shutterstock.com; rata in zbor, rata

Cat despre corp, lupta continua inca, iar energia pe care o genereaza el drept raspuns la toate acele ganduri este reprezentata de emotie, care la randul ei genereaza si mai multe ganduri. Asa se intampla cu gandirea emotionala a egoului. Vedeti si voi cat de problematica ar deveni viata ratei daca ar avea mintea unui om. Dar acesta este modul in care traiesc cel mai multi dintre oameni. Nicio situatie si nicio intamplare nu se termina vreodata cu adevarat. Mintea si acel eu si povestea mea fabricat de minte isi continua desfasurarea.

Suntem o specie care a ratacit calea, spune Eckhart Tolle. Tot ceea ce este natural, fiecare floare sau copac si fiecare animal ne pot invata lectii importante si nu trebuie decat sa ne oprim, sa privim si sa ascultam. Lectia ratei noastre este urmatoarea: bateti din aripi – care se traduce prin „desprindeti-va de poveste” – si intorceati-va la singurul loc care va ofera energie: momentul prezent.

Iti recomandam si:

Cartea calatoare – Un Pamant nou

Pentru voi, cei care ati intalnit greutati in viata…

(FILM) Razboinicul Pasnic iti schimba viata. Nu trebuie sa mai petreci nicio secunda fara sa il vezi!

10 pasi catre ZEN. Ultimul te va surprinde!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri