27 Iunie 2014 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Efectul privelistii de ansamblu… Inseamna o schimbare de perspectiva colosala in Istoria Umanitatii. Inseamna un nou pas pe drumul constiientizarii a ceea ce suntem in Univers. Este un termen care a fost enuntat pentru prima data in anul 1987 de catre Frank White.

Efectul privelistii de ansamblu se refera la ceea ce au simtit astronautii privind Pamantul din Spatiu

Efecul privelistii de ansamblu este o schimbare de paradigma cognitiva despre care au povestit astronautii care au fost in Spatiu. Inseamna sa vezi pentru prima data Pamantul din Univers; din acel moment, Planeta este imediat inteleasa ca o minge minuscula si fragila de viata care “atarna in vid”, protejata si hranita de un strat delicat de atmosfera.

Din spatiu, barierele nationale dispar, conflictele care ii divid pe oameni devin insignifiante si dorinta de a crea o societate planetara ce ar proteja acest punct albastrui si palid, devine evidenta si imperativa. Pamantul este el insusi precum o nava spatiala care se roteste in Universul infinit...

„Overview” (Privelistea de Ansamblu) este un scurt-metraj documentar care vorbeste despre aceasta experienta, prin intermediul a cinci astronauti care au experimentat senzatia de a vedea Pamantul din Spatiu si de asemenea, prezinta consideratii importante, exprimate de alti comentatori, cum ar fi oameni de stiinta si filosofi.

Ei arata ce implicatii nemaipomenite are imaginae Pamantului vazut din Spatiu, asupra societatii si asupra legaturii noastre cu natura. Frank White, autorul cartii The Overview Effect (Efectul privelistii de ansamblu) este de asemenea intervievat in aceast documentar.

  • Atunci cand privesti Pamantul pentru prima data, esti coplesit de cat de frumoasa este de fapt Planeta. Este un loc dinamic, care traieste si pe care il vezi stralucind, tot timpul. - Nicole Stott, astronaut
  • Sa vad privelistea Planetei noastre a fost absolut cutremurator. - Shane Kimbrough, astronaut


Foto: Shutterstock.com; Pamantul vazut din Spatiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri