16 Iunie 2014 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Limba umana poate sa detecteze un al saselea gust, supranumit "gustul carbohidratilor", potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Noua Zeelanda.

Oamenii de stiinta au descoperit ca limba umana, capabila sa faca distinctia intre gusturile dulce, amar, sarat, acru si umami, poate sa detecteze si "gustul carbohidratilor", acele nutrimente care se descompun in zaharuri si asigura principala sursa de energie a organismului.

Studii anterioare au aratat ca anumite rozatoare pot sa faca diferenta intre glucide cu densitati diferite, in timp ce alte rozatoare pot sa diferentieze solutiile de carbohidrati de solutiile cu proteine, chiar si atunci cand si-au pierdut capacitatea de a detecta gustul dulce. O abilitate similara a fost detectata si la oameni, iar cateva studii au aratat ca atletii care au carbohidrati in gura in timpul unor probe sportive obtin rezultate sportive mai bune.

Mecanismele din spatele acestui fenomen erau pana de curand necunoscute. In noul studiu, publicat in revista Appetite, cercetatorii au cerut participantilor sa stranga un senzor intre degetul aratator si degetul mare atunci cand le erau aratate o serie de imagini. In acelasi timp, participantii, impartiti in trei grupuri, tineau in gura trei tipuri de fluide.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Femeie fericita, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri