14 Mai 2014 publicat în Lifestyle 233 share-uri

De ce sa le regreti cand le poti face oricand?

Inspirat de un articol de pe buzzfeed.com, www.viralnova.com ne prezinta o lista cu 37 de lucruri pe care oamenii spun ca le regreta ca nu le-au facut atunci cand au ajuns la batranete /inainte de a muri. Lista originala s-a viralizat repede si circula pe internet sub diverse variante. Sa invatam de la cei trecuti prin viata si sa nu intelegem cu intarziere ca viata merita traita asa cum este ea. Bucurati-va la maximum de ceea ce va ofera viata si nu lasati pretextele si lucrurile marunte sa stea in calea implinirii visurilor voastre. Nu va irositi viata netraind-o. Mai bine sa facem acum lucrurile la care visam decat sa regretam mai tarziu ca nu le-am facut. Sa invatam inainte sa fie prea tarziu

Iata care sunt cele 25 de lucruri pe care nu ti-ai dori sa le regreti la batranete

via viralnova.com

Foto: Calatorie, Shutterstock

  1. Ca nu ai calatorit atunci cand ai avut ocazia. Pe masura ce inaintezi in varsta, a calatori devine din ce in ce mai greu. Odata ce iti intemeiezi o familie, mai multe persoane vor depinde de prezenta ta zilnica. Va fi si mai scump deoarece nu va trebui sa platesti doar pentru tine, ci si pentru membrii familiei care te insotesc.
  2. Ca ai pus visurile altora mai presus de ale tale. A fi dragut cu cineva este un lucru, a-ti sacrifica propria fericire este cu totul altceva.
  3. Ca ai stai intr-o relatie daunatoare pentru prea mult timp. Poate parea greu sa iesi dintr-o relatie care iti face rau, insa nu este mai rau decat sa stai in ea si sa pierzi timpul tuturor.
  4. Ca ti-a fost frica sa faci unele lucruri. Teama ne poate paraliza, insa nu o putem lasa sa ne impiedice sa facem lucrurile la care visam.
  5. Ca nu ai facut din miscarea fizica o prioritate. Pe masura ce imbatranesti, vei realiza cat de important este sa ai grija de corpul tau.
  6. Ca te lasi definit de rolurile de gen. Defineste-te singur, nu lasa societatea sa o faca.
  7. Ca nu ai renuntat la un job in care te simteai groaznic. Poate ca trebuia sa platesti chiria sau sa iti sustii financiar familia, insa nu te poti forta sa fii nefericit in fiecare zi.
  8. Ca nu ai realizat cat de frumoasa esti. Frumusetea are multe definitii si nu ar trebui niciodata sa te gandesti ca nu esti demna de atentia cuiva.
  9. Ca ti-a fost frica sa spui “te iubesc”. A iubi pe cineva este un dar pretios, chiar daca aceeasi dragoste nu a fost inapoiata.
  10. Ca nu ti-ai protejat pielea de razele nocive ale soarelui. Nu pare a fi cine stie ce, insa arsurile solare vor conta de-a lungul anilor, cauzand riduri si decolorare.
  11. Ca nu ai ascultat de sfaturile parintilor. Au mult mai multa experienta decat ai vrea tu sa le atribui.
  12. Ca ti-ai petrecut tineretea fiind egocentric si concentrat doar asupra propriei persoane. Lumea nu se rezuma doar la tine si in cele din urma vei realiza asta.
  13. Ca ti-a pasat prea mult despre ce cred alti oameni. Cand vei fi mai in varsta, vei realiza ca opiniile celorlalti nu iti afecteaza adevarata fericire.
  14. Ca nu ti-ai dat osteneala mai mult in scoala. Studiile sunt si ele importante, insa ceea ce este cu adevarat important este sa inveti sa te straduiesti si sa fii dedicat.
  15. Ca nu te-ai miscat suficient de repede. Nu ezita sa iei decizii, vei ajunge sa regreti ca ai pierdut timpul.
  16. Ca ti-ai neglijat dantura. Spalatul pe dinti si folosirea atei dentare pot parea niste obiceiuri enervante uneori, insa este mult mai bine sa ai grija de dintii tai cand esti tanar in loc sa-i pierzi mai tarziu.
  17. Ca ai purtat pica cuiva, in special celor pe care ii iubesti. Lasa durerea sa plece in loc sa insisti asupra ei.
  18. Ca nu ai invatat sa gatesti o masa buna. Conteaza pentru familia ta si pentru reuniunile cu prietenii mai mult decat iti poti imagina vreodata.
  19. Ca ai ratat sansa de a vedea si de a asculta muzicianul/ formatia preferata. Daca ai ocazia, nu ezita sa cumperi bilete la concertul tau preferat. Nu lasa pentru data viitoare cand artistii preferati vor veniiar in orasul tau. Poate ca in viitor formatia se va desparti sau nu va mai aparea pe scena.
  20. Ca te-ai lasat definit de asteptarile culturale. Daca familia sau tara ta considera ca ar trebui sa faci ceva anume pentru cariera ta nu inseamna ca este si potrivit pentru tine. Nu esti fortat sa il faci. Niciodata.
  21. Ca nu ti-ai asumat niciodata un risc mare (in special in dragoste). A-ti asuma un risc mai mare poate aduce recompense mai mari decat a-ti asuma un risc mic.
  22. Ca nu ai petrecut timp suficient cu cei dragi. Suntem cu totii pentru un timp limitat pe acest pamant, nu lua asta de buna.
  23. Ca te-ai lasat prins in drame inutile. Unii oameni pot deveni dependenti de drama, insa nu are niciun rost. Nu-ti incepe niciodata ziua gandindu-te cat de rea este.
  24. Ca nu ai executat niciodata nimic in fata celorlalti (sa dansezi, sa interpretezi o melodie, sa joci o piesa de teatru etc). Poate ca nu este adevarata ta chemare, insa a incerca cel putin o data poate fi o importanta experienta de viata.
  25. Ca te-ai ingrijorat prea mult. A te ingrijora, in special in privinta lucrurilor care nu s-au intamplat inca, este inutil.
  26. SURSA: www.viralnova.com

    Mai multe lucruri pe care nu ti-ai dori sa le regreti la batranete poti citi pe viralnova.com sau pe buzzfeed.com

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Foto homepage: Viata, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri