In timp ce gradul de frumusete al unei femei este determinat de aspectul fizic al ambilor parinti, atractivitatea unui barbat nu este influentata de cea a tatalui. Trasaturile faciale de masculinitate sunt intr-adevar transmise din tata in fiu, insa nu si trasaturile faciale frumoase, sunt de parere cercetatorii.

Daca vrei sa vezi cum va arata o femeie peste ani de zile, este suficient sa privesti chipul mamei ei, circula o vorba din batrani. Un mic exercitiu de imaginatie, vizualizare si analogie este suficient ca sa iti dai seama daca o femeie va imbatrani sau nu frumos. Oare am putea aplica acelasi exercitiu si in cazul barbatilor? Oare expresia “asa tata, asa fiu” functioneaza si in ceea ce priveste aspectul fizic al barbatilor?

Un studiu recent efectuat in Marea Britanie ne arata ca nu. Probabilitatea ca un barbat sa mosteneasca trasaturile faciale ale tatalui este una foarte scazuta. In timp ce gradul de frumusete al unei femei este determinat de aspectul fizic al ambilor parinti, atractivitatea unui barbat nu este influentata de cea a tatalui. Trasaturile faciale de masculinitate sunt intr-adevar transmise din tata in fiu, insa nu si trasaturile faciale frumoase, sunt de parere cercetatorii. De asemenea, gradul de frumusete al mamei nu influenteaza cu nimic fizionomia copilului adult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Susține-ți frumusețea din interior!

Daca multe dintre femei credeau ca prin alegerea unui partener atragator sansele de a avea un baiat care sa mosteneasca genetic frumusetea tatalui cresc considerabil, acest studiu ne arata cat de mult se insala. Doi parinti frumosi pot da nastere unei fete frumoase, insa nu neaparat si unui baiat frumos.

“In acest studiu am vrut sa verificam in ce masura trasaturile faciale feminine si masculine sunt transmise de la parinti la copii. In ceea ce priveste barbatii, acestia mostenesc trasaturile de masculinitate ale tatilor. Asadar, tatii cu trasaturi faciale dure au copii cu trasaturi faciale dure si masculine. Cu toate acestea, nu avem nicio dovada ca baietii mostenesc fizionomia frumoasa a tatalui”, afirma David Perrett, profesor in cadrul Universitatii St Andrews si unul din conducatorii studiului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat albumele de familie a peste 100 de persoane atat de sex feminin, cat si de sex masculin. Poze cu aceste persoane precum si cu mamele si tatii lor au fost clasificate in categorii separate: atractivitate, masculinitate si feminitate. Spre propria surprindere, cercetatorii nu au reusit sa-si explice sorgintea frumusetii barbatilor.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri