21 Martie 2014 publicat în Lifestyle 19 share-uri

"Te poti imagina astfel? Indepartandu-te de un munte de probleme care nu te vor mai deranja niciodata? Odata ce ai renuntat la greutatea excesului de bagaj, poti rasufla, plutind usor ca o pana purtata de o adiere blanda, fericit in prezentul etern. Sa zbori peste orizonturile fericirii, ca pe aripile a sase dragoni!" - Chris Prentiss

Am incercat sa il invat asta pe iubitul meu si mai apoi, pe prietenii mei, pe sora mea, pe mama mea… Dar mai ales pe mine insami incerc sa ma invat sa "zbor pe aripile a sase dragoni, in fiecare zi" si uneori e greu, alte ori e precum adierea vantului.

Pana la urma m-am hotarit sa il las pe Chris Prentiss, autorul cartii “Zen si arta fericirii” sa ne dea cateva directii necesare in aceasta "Aventura a zborului pe aripile celor sase dragoni". Asa ne incurajeaza la finalul cartii sale: “Sa zbori peste orizonturile fericirii, ca pe aripile a sase dragoni!” Iar eu cred ca este o metafora fumoasa despre liniste, acceptare, impacare cu "ceea ce este", incredere in tine si divinitate, iar in final despre fericire.

Dar cum, cum sa ne lasam asa de usor purtati departe de probleme, de tristeti, de durere? Cum? Uneori pare ca durerile impresureaza tot ce e in jur si viata noastra si trecutul nostru si nici macar nu stim ce alte provocari ascunde viitorul.

  • “Daca ai impresia ca viata este impartita intre nastere si moarte si tot ce exista intre e o continua lupta, viata ta este lipsita de magia care ne face clipele miraculoase, alerte si transcedentale”, spune Chris Prentiss.

Extragem mai departe cateva fragmente din cartea lui Prentinss care te vor ajuta sa intelegi mai usor viata ta si cum poti sa te indepartezi de acele lucruri care te ranes, pentru ca in final sa reusesti acel Zbor magic.:)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Poate ca aceste cuvinte ne pot marca cu adevarat existenta si daca da, putem sa facem cunoscuta si celor dragi, daca vor, aceasta perspectiva. De asemenea, va recomandam sa cititi si voi aceasta carte.

INVATA SA ZBORI

Problemele tale si ceea ce suferi exista cu un scop

Pamantul este un loc al descoperirilor si experientelor. Nu din intamplare ai ajuns aici. Esti o fiinta spirituala, venita pe Pamant pentru a se perfectiona. Problemele tale si ceea ce suferi exista cu un scop. Daca vei parasi planeta noastra fara a descoperi informatii vitale, viata iti va fi fost la fel de inutila cum e sa conduci doua mii de mile ca sa vezi Marele Canion si, odata ajuns, sa-ti petereci tot sejurul inchis intr-o camera de hotel.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri