Totul este in minte, iar mintea este epicentrul sufletului nostru. Interactionam cu Universul prin intermediul gandurilor noastre. Chiar si atunci cand dormim, mintea noastra functioneaza. Insiruirea continua a gandurilor duce catre pace sau haos.

Ne simtim haotici si confuzi in anumite situatii si de mult mai putine ori, ne simtim in liniste, calmi si concentrati in mod profund. Cand cineva practica Yoga sau orice alta forma de meditatie – chiar simpla contemplare a unui apus este tot o forma de meditatie – observa cum mintea trece la o stare superioara.
Cunoscand manifestarile mintii, o persoana poate sa observe insiruirea gandurilor si evident va incerca sa faca in asa fel incat sa ajunga la linistire.

In practica Yoga, manifestarile mintii sunt clasificate in 5 stari:

1. Kshipta (Starea plina de intrebari)

Foto: Shutterstock.com; om, intrebare, nesiguranta, minte, putere, privire

Este acea stare a mintii cand mintea este precum un pendul. Este incapabila sa ajunga la o concluzie. Persoana este anxioasa din cauza lipsei de odihna a mintii. Tot ce este in jur pare neasternut, iar concentrarea devine o problema. Atentia fluctueaza in mod constant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Mintea nu este odihnita. O persoana experimenteaza aceasta stare fiindca mintea sa nu este in liniste. Este cea mai joasa stare a mintii este o stare plina de intrebari si nesiguranta. Persoana care se afla in aceasta stare trebuie sa incerce sa se linisteasca, fara sa se angreneze intr-o inlantuire de ganduri daunatoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri