4 Martie 2014 publicat în Lifestyle 119 share-uri

"Frumusetea este in ochii celui care priveste" spune un vechi proverb. Proiectul The Hotspot Girl pe care l-a lansat Tatiana Ernuteanu, ne arata chiar aceasta latura a vietii. Putem sa descoperim frumusetea si placerea de a trai, in cele mai neasteptate moduri si locuri. Tatiana, care este specialista in PR si Comunicare, va fi ghidul nostru prin Bucuresti.

Am stat de vorba cu ea, pentru a afla despre acel mecanism interior ce o determina sa vorbeasca asa de frumos despre locurile unde traieste, unde isi intalneste prietenii si unde descopera o multime de lucruri interesante pe care nu vrea sa le tina doar pentru ea! Ci sa le imparta: "Pentru prieteni si pentru inspiratie" (...for friends and for inspiration) este motto-ul Tatianei, autoarea paginii The Hotspot Girl.
 

Iulia: Pentru ca mi-ai spus ca ii adori pe cei de la Depeche Mode, spune-mi, perspectiva ta asupra orasului Bucuresti ar putea fi asemanata cu celebrul lor cantec “The World in my Eyes”? :) Cum ti-a venit idea realizarii proiectului “The Hotspot Girl”?

Tatiana: Am si eu slabiciunile mele, putine, dar fixe, iar Depeche Mode ramane o constanta in preferintele mele! “The world in my eyes” este atat de diferit perceputa de fiecare dintre noi, incat nu stiu daca poate exista un liant.

Am lansat acest blog, in primul rand din pasiunea de a comunica (cred ca este un viciu profesional, bine amprentat in timp), impletita cu inclinatia mea pentru estetica vietii.

Ideea proiectului a luat nastere ca urmare a faptului ca foarte des eram pusa in ipostaza de a recomanda ceva, cuiva, fie ca era vorba de prieteni apropiati, fie de cei pe care nu– i cunosc decat virtual, prin intermediul retelelor de socializare. Paleta intrebarilor pe care le primeam era una foarte diversificata: de la produse cosmetice sau tinute vestimentare, pana la locatii de nunta sau restaurante rafinate, carti si filme! Asa, m-am gandit sa creez un spatiu inspirational, cu recomandari de evenimente chic, de galerii si muzee interesante, de adrese de shopping si restaurante pentru bon-vivants, de mici placeri personale: filme, carti, branduri care imi plac.

Am incercat sa arat un Bucuresti atractiv, care iti poate oferi momente placute, daca stii unde sa le cauti, atat cu un buget mic, cat si cu unul semnificativ. Mesajul acestui proiect este un fel de imperativ de genul “Designed your life!” sau “A project for a happy day!”

 

Iulia: Cum ai descrie acest oras, in 5 cuvinte?

Tatiana: Neiubit asa cum ar trebui, usor cosmopolit, in cautarea identitatii, cu un tesut urban eclectic, si cu un famec aparte.

Iulia: Care sunt acele elemente ale personalitatii tale, care se potrivesc in mod ideal cu orasul in care locuiesti?

Tatiana: Toleranta este unul dintre aceste elemente… fiindca, daca nu as fi, m-as simti foarte nefericita de multe ori, traind aici. :)  Imagineaza-ti cum ar fi fost cand ne-au invadat zapezile acelea uriase… si nu aveai pe unde merge si nici parca, daca nu as fi fost toleranta? :)

Dincolo de aspectul ilar al situatiei exemplificate, chiar cred ca tolerenta se asorteaza perfect cu capitala noastra. Eclectismul este iarasi, o particularitate a mea care se potriveste cu acest oras, cu o colectie de arhitecturi din diferite epoci, de care sunt absolut fascinata. Singura mea tristete este ca multe cladiri spectaculoase sunt lasate in paragina, in timp ce blocurile se coloreaza strident, “modern”, anuland orice urma de apartenenta la un oras vechi, cu traditie si farmec, candva.

As mai adauga lipsa de exuberanta, cu care tind sa cred ca m-am nascut:), ma apropie foarte mult de acest oras cu un aspect usor gri, dar fermecator, pentru mine.

Iulia: Care a fost cea mai surprinzatoare descoperire, plimbandu-te recent prin Bucuresti?

Tatiana: Prima descoperire, ce imi vine in minte acum si care m-a surprins intr-un mod cu totul neplacut, a fost sa observ cum orasul devine pe zice ce trece mai strident, gratie deciziei de a colora cladirile, in stilul Rio! O surpriza placuta insa a fost sa descopar ca inca mai exista strazi din Bucuresti, in care parca nimic nu a fost alterat de ideea de modernizare, unde se resimte un aer atemporal, atfel spus, o liniste patriarhala, un charm aparte.

Iulia: Ce loc minunat ne recomanzi la inceput de primavara?

Tatiana: Eu recomand tuturor sa-si aleaga o zi, macar la doua saptamani, in care sa se transpuna in rolul unui turist in Bucuresti. Daca reusesti sa intri in pielea personajului propus, vei observa ca ai mai mult interes, mai multa obiectivitate si mai multa dorinta in a descoperi orasul tau si locurile lui placute.

MNAR are intotdeauna expozitii inedite si merita sa-l vizitati din cand in cand, apoi, va invit sa faceti o mica escala la libraria Kyralina, unde gasiti cele mai interesante carti, semnate de autori clasici si contemporani. Apoi, luati la pas Calea Victoriei, treceti pe la Colour-Beautiful Things, unde veti gasi cele mai inedite modele de agende, unele chiar realizate din hartie reciclabila si mergeti pana in Piata Victoriei, unde va invit sa savurati un cappuccino la Veranda - Casa Frumoasa, un restaurant fine-dining, cu un décor art-deco incantator. Dupa acest mic intermezzo in periplul vostru, o vizita la Galeria Supreme si o alta, in vila cocheta a delicateselor, Praline-Italia, ar putea incheia o dupa-amiaza, in cel mai inspirat mod.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri