Acum 100 si ceva de ani, Robert Louis Stevenson, autorul celebrului roman 'Comoara din insula', oferea cateva sfaturi simple, pretioase despre cum putem fi fericiti si cum ne putem mentine intotdeauna o atitudine pozitiva in viata.

Aceste mici trucuri ale fericirii circula sub forma de viral pe site-urile in afara si au fost atribuite lui Robert Louis Stevenson (1850 – 1894). Lista de mai jos nu a fost gasita insa in opera lui Stevenson astfel ca inclinam sa credem ca paternitatea ei este eronata, precum se intampla in cazul multor texte virtuale.

12 sfaturi pretioase despre cum sa fim fericiti

Foto fericire, rasarit via Shutterstock

  1. Hotaraste-te sa fii fericit. Invata sa iti faca placere lucrurile simple.
  2. Profita cat mai mult de circumstantele in care te afli. Nimeni nu are totul si in viata fiecaruia dintre noi durerea este amestecata cu bucuria de a trai. Secretul este sa faci astfel incat rasul sa prevaleze asupra lacrimilor.
  3. Nu te lua prea in serios. Nu te gandi ca ar trebui ca prin vreun fel anume sa fii protejat de nenorocirile care se abat asupra altor oameni.
  4. Nu poti multumi pe toata lumea. Nu lasa critica sa te ingrijoreze.
  5. Nu il lasa pe cel de langa tine sa iti impuna propriile standarde. Fii tu insuti.
  6. Fa lucrurile pe care te bucuri sa le faci, insa stai departe de datorii.
  7. Niciodata nu ‘imprumuta’ necazul. Lucrurile imaginare sunt mai greu de purtat decat cele reale.
  8. Din moment ce ura otraveste sufletul, nu pretui gelozia, ostilitatea , ranchiuna. Evita oamenii care te fac nefericit.
  9. Incearca sa iti mentii viu interesul pentru cat mai mult lucruri. Daca nu poti sa calatoresti, citeste despre locuri noi.
  10. Nu iti pierde timpul cugetand asupra durerilor sau a greselilor. Nu fi cineva care nu trece niciodata peste lucruri.
  11. Fa tot ceea ce poti pentru cei mai putin norocosi ca tine.
  12. Tine-te ocupat cu ceva. O persoana ocupata nu are timp niciodata sa fie nefericita.
  13. Autor: Anonim

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Foto homepage: Viata, Copac via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri