18 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 229 share-uri

Dragostea este cel mai pur sentiment din lume. Ea transcende mileniile, dragostea nu cunoaste nici timpul si nici spatiul… Aceste cuvinte scrise acum aproximativ jumatate de secol, mai exact in urma cu 428 de ani, raman la fel de vii si emotionante. Se pare ca, in istoria lor, oamenii nu au incercat durere mai mare decat pierderea iubirii…

Foto: Shutterstock.com; Coreea de Sud, peisaj

Aceasta scrisoare de dragoste a fost scrisa de catre o vaduva insarcinata catre iubitul ei decedat, Eung-Tae Lee. Scrisoarea a fost descoperita pe pieptul sau, intr-un mormant antic din Andong - Coreea de Sud. Barbatul care a trait in secolul 16, era membru al clanului Goseong Yi si a murit cu mult inaintea sotiei sale, la varsta de 30 de ani.

La sute de ani distanta, redam durerea unei femei catre iubitul ei disparut…

Catre Tatal lui Won
1 Iunie, 1586

Mi-ai spus intotdeauna, „Draga mea, sa traim impreuna pana parul nostru devine gri si sa murim in aceeasi zi.” Cum ai putut sa te stingi fara mine? Pe cine sa mai ascultam noi, eu si baietelul meu si cum sa mai traim? Cum ai putut pleca inaintea mea?

Cum mi-ai daruit inima si cum ti-am daruit inima? De cate ori stateam unul langa celalalt. intinsi, imi spuneai mereu: „Draga mea, oare ceilalti oameni se iubesc si se pretuiesc asa cum facem noi? Sunt oare asemenea noua?”. Cum poti lasa in urma toata acestea si pleca inaintea mea?

Nu pot trai fara tine. Vreau sa vin cu tine. Te rog, ia-ma acolo unde esti tu. Sentimentele mele fata de tine pe lumea asta, nu le pot uita, iar nefericirea este fara margini. Unde sa imi asez de acum inima si cum sa pot trai cu acest copil, ducandu-ti dorul? Te rog, priveste aceasta scrisoare si spune-mi cu detalii, in vis. Pentru ca vreau sa iti aud vorbele in vise. Iti scriu aceasta scrisoare si ti-o incredintez. Te rog, priveste-o cu atentie si vorbeste-mi.

Cand il voi naste pe copilul din mine, pe cine il va numi el tata? Poate cineva sa simta ceea ce simt? Nu e tragedie mai mare ca aceasta, sub cer. Esti doar in alta parte, si nu in asa mare suferinta, cum sunt eu. Nu exista limita si sfarsit pentru nefericirea mea, pe care abia pot sa o exprim. Te rog, priveste cu atentie aceasta scrisoare si vino in visele mele, arata-mi-te in detaliu si spune-mi.

Cred ca te pot vedea in vise. Vino la mine in secret si arata-te. Nu exista limita pentru ceea ce vreau sa spun si ma opresc aici.

Vedeti si scrisoarea in original. Valorosul manuscris se afla acum in curtezia Universitatii Nationale din Andong.

Iti recomandam si:

Scrisoarea de dragoste a unui arab catre femeia pe care o iubeste

Scrisoarea unui viitor sot indragostit nebuneste de mireasa lui

Dosarul: Scrisoare catre mine


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri