Nu poti sa vorbesti despre existenta unui moment mai prielnic decat altul pentru a-ti pune in valoare feminitatea. Nu poti sa intelegi ce este femeia in general pana cand nu iubesti una singura cu adevarat. Pana nu iubesti pierdut, fara leac, fara cale de scapare, din cap pana in picioare, din trup pana in suflet. Pana cand nu iti alegi drept suflet pereche una din aceste femei: o femeie puternica, independenta, o femeie care mananca la fel de zdravan ca si un barbat, o femeie careia ii place sa conduca la fel de nebuneste ca un barbat, o femeie care rade la fel de zgomotos ca si el, care a ajuns sa aiba aceleasi idealuri ca si el.

M-a intrigat articolul lui Teo, publicat in urma cu cateva zile. Pe moment m-am enervat, in secunda urmatoare m-am linistit, iar mai apoi am incercat sa gasesc scuze femeilor, sa iau apararea cu demnitate si mandrie tagmei careia ii apartin. Am incercat sa-mi dovedesc ca nu are decat partial dreptate. Teo s-a pierdut printre femei. Printre ele, nu se mai regaseste pe el.

Cred ca Teo uita ca femeia nu trebuie sa fie iubita pentru feminitatea ei, ci doar pentru ca este femeie. Uita ca femeia trebuie si merita sa fie iubita fara a scormoni motivele pentru care ai putea face acest lucru.

Nu poti sa vorbesti despre feminitate ca despre un lucru pe care il ai sau nu, pe care il poti invata sau il poti uita, de care faci parada atunci cand vrei sa demonstrezi ceva barbatilor sau pe care iti este greu sa-l demonstrezi atunci cand esti pusa in ipostaza de a indeplini sarcini masculine mai eficient decat acestia.

Nu poti sa vorbesti despre existenta unui moment mai prielnic decat altul pentru a-ti pune in valoare feminitatea. Nu poti sa intelegi ce este femeia in general pana cand nu iubesti una singura cu adevarat. Pana nu iubesti pierdut, fara leac, fara cale de scapare, din cap pana in picioare, din trup pana in suflet. Pana cand nu iti alegi drept suflet pereche una din aceste femei: o femeie puternica, independenta, o femeie care mananca la fel de zdravan ca si un barbat, o femeie careia ii place sa conduca la fel de nebuneste ca un barbat, o femeie care rade la fel de zgomotos ca si el, care a ajuns sa aiba aceleasi idealuri ca si el. O femeie pe care, in ciuda obiceiurilor ei masculine, o gasesti irezistibil de feminina si atragatoare.

Cand sunt femeile mai femei?

Cand sunt femeile mai femei? Iarna, toamna, primavara, la sfarsit de saptamana, in zilele de concediu, atunci cand isi amintesc sa zambeasca, atunci cand se abtin sa nu planga, atunci cand nu inteleg ce se intampla desi sunt perfect lucide, cand nu mai au timp pentru ele, insa pentru ceilalti da, atunci cand fac dragoste, cand ajung la concluzia ca femeia ideala nu exista, insa pot trai la fel de fericire si fara existenta lui, cand nu uita sa-si duca copiii la gradinita, cand simt ca nu mai pot si totusi merg la fel de puternic mai inainte? Mai indarjite chiar?

In fiecare moment, la fiecare doua minute, noaptea mai mult decat ziua? Toamna pentru ca melancolia pluteste in aer? Primavara pentru ca sperantele renasc mai crude si mai verzi ca niciodata? Iarna pentru ca magia sarbatorilor ne invata magia de a darui si de a primi? Vara pentru ca bucuria de a trai atinge apogeul odata cu caldura soarelui?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri