Acesti oameni au atins suta de ani si se simt mai tineri ca niciodata. Sunt oameni de succes, sunt activi, in forma, dornici sa se simta utili si sa traiasca viata bucurandu-se de ceea ce ofera ea. Sa invatam de la ei!

Alaturi de Steve Franklin, Lynn Peters Adler este coautoarea cartii “Celebrate 100: Centenarian Secrets to Success in Business and Life” ("Celebreaza 100: Secretele centenarilor pentru succes in afaceri si in viata"). In acesta carte sunt prezentate sfaturi de viata si observatii despre trebuie sa ne traim varstele, sfaturi care cei doi experti le-au extras intervievand aproximativ 500 de centenari. Lynn Peters Adler este fondatoarea si directoarea Proiectului National Centenarian Awareness, o organizatie non-profit ce isi doreste sa combata imbatranirea si sa celebreze centenarii.

Intr-un articol publicat pe nextavenue.org si ulterior si in faimoasa revista Forbes, Lynn ne prezinta pe scurt cateva dintre concluziile si ideile cartii, dezvaluindu-ne 7 secrete de viata lunga pe care le-am tradus ca atare. Sunt concluziile la care a ajuns specialistul pornind de la stilul de viata, experienta si intelepciunea celor care au atins sau depasit suta de ani. Poate fiindca in Romania batranetea (sau a fi batran) este perceputa in mod gresit ca o boala/ handicap in sine, ne-a frapat modul firesc si revigorant in care acesti centenari percep batranetea. Multi se simt mai tineri ca niciodata, sunt oameni de succes, au o sanatate de fier, sunt activi, in forma, dornici sa se simta utili si sa traiasca viata bucurandu-se de ceea ce ofera ea. Sa invatam de la ei!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Cele mai încurajatoare citate despre succes

Cum sa atingi suta de ani: 7 secrete de viata lunga de la centenari

Articol via nextavenue.org

Primul secret de viata: Atitudinea pozitiva

Foto Familie fericita via Shutterstock

Trudi Fletcher din Tubac (Arizona) a fost toata viata sa un artist inovator, iar acest lucru nu s-a schimbat nici la 100 de ani. Recent, Trudi si-a deschis o expozitie de pictura unde si-a etalat noul sau stil artistic si sustine ca secretul longevitatii sale creative este… “ATITUDINEA, ATITUDINEA, ATITUDINEA”. Aproape toti centenarii intervievati au avut de-a lungul vietii o atitudine pozitiva, insa realista totdeauna, descriindu-se ca fiind persoane optimiste.

Al II-lea secret de viata: Stilul de alimentatie

“Uite un sfat legat de dieta pe care este posibil sa nu-l fi auzit niciodata: MANANCA CA SI CUM AM FI IN 1960”, spune Lynn Peters Adler. Centenarii au fost critici fata de portiile supradimensionate de astazi, majoritatea sfatuindu-ne sa consumam mancare nutritiva IN MODERATIE. 20% din centenari au marturisit ca au urmat un plan nutritional specializat, iar unii dintre ei au recunoscut ca au devenit vegetarieni. Lillian Cox, 100, din Tallahassee, Fla., a marturisit ca la 50 de ani a luat considerabil in greutate. Ulterior, a luat insa hotararea de a slabi, a slabit si si-a mentinut greutatea mancand la fel, dar mai putin.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Al III-lea secret de viata: Miscarea fizica

“Nu imi parasesc dormitorul inainte de a face 30 de minute de intinderi. Mai tarziu, merg un kilometru jumatate pe jos. De trei ori pe saptamana, joc bridge. Trebuie sa-ti antrenezi atat trupul, cat si mintea – toata lumea stie acest lucru, insa ma intreb cat de multi o fac de fapt"..., spune Louise Caulder, in varsta de 101 ani.

Foto homepage: Aniversare centenar via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri