5 Decembrie 2013 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Mari sau mici, in fata sarbatorilor curate si frumoase, suntem cu totii niste copii. Niste copii ce asteapta cu sufletul la gura venirea spectaculoasa a unuia dintre cei mai indragiti mosnegi din lume, mos Nicolae.... Citeste legenda lui Mos Nicolae.

Articol via Kudika

Chiar daca am ajuns la varsta la care multi dintre noi nu mai cred in povesti, in preajma sarbatorilor tot ne lasam induiosati pentru cateva secunde de povestile pe care le auzeam an de an, copii fiind.

Va invitam sa va lustruiti ghetutele in timp ce cititi povestea lui Mos Nicolae si sa intrati o data cu aceasta sarbatoare in spiritul cald al Craciunului, care bate la usa.

Cu totii, probabil, v-ati pus intrebarea: Cine a fost Mos Nicolae si de ce vine cu dulciuri la copiii cuminti si cu nuieluse la cei mai nazdravani?

Exista multe povesti si legende in care Sfantul Nicolae este infatisat fie ca protector al copiilor, al marinarilor sau al celor saraci. Sfantul Nicolae este sarbatorit in mai multe zone ale Europei, festivoitatile fiind recunoscute in randul copiilor, deoarece, de regula, acestia primesc cadouri si dulciuri. Unele orase europene precum Bari, Italia sarbatoresc Sf Nicolae prin parade si festivaluri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Sf Nicolae este sarbatorit sub numele de “Sinterklass” in Olanda - unde copiii isi primesc cadourile doar in saboti de lemn - sau sub numele de “Nikolaus” in Germania, unde cei mici isi primesc cadourile in bocanci, pe care ii numesc “bocancii Sfantului Nicolae”. In Romania, sarbatoarea Sfantului Nicolae se mai numeste si Sannicoara si prezinta victoria binelui asupra raului.

Credite foto Zvonimir Atletic / Shutterstock.com

Legenda lui Mos Nicolae

Legenda lui Mos Nicolae prefigureaza un nobil sarac cu trei fete pe care nu le putea marita din cauza situatiei financiare precare. Se spune ca in acele timpuri, pentru ca o fata sa fie luata in casatorie, avea nevoie de o zestre considerabila daruita de tatal sau, iar cu cat zestrea era mai mare, cu atat cresteau sansele ca fata sa-si gaseasca un sot mai bun. Atunci cand fata cea mare a ajuns la varsta la care trebuia sa se marite, episcopul Nicolae a lasat la usa casei nobilului, pe timp de noapte, un saculet cu aur.

OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Acelasi lucru s-a intamplat si cand a venit vremea de maritis si pentru cea de-a doua fata. Cand a venit vremea ca si cea de-a treia fata sa se marite, nobilul, curios sa afle cine ii lasa saculetii cu aur, a stat de paza si l-a vazut pe Nicolae. Acesta si-a dat seama ca este urmarit si a luat saculetul, s-a urcat pe casa si a dat drumul saculetului prin hornul casei, intr-o soseta care era pusa la uscat. Astfel a aparut si traditia conform careia se agata sosetele de semineu.

Citeste continuarea legendei pe Kudika.ro


Foto homepage: Mos Nicolae, Mos Craciun via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri