25 Octombrie 2013 publicat în Lifestyle 40 share-uri

Daca vrei sa slabesti cel putin 4 kilograme intr un mod sanatos, dar fara a te infometa sau a consuma doar alimente fade, poti apela la celebra dieta de trei zile!

Kilogramele in plus au constituit intotdeauna o cauza de nemultumire si frustare a femeilor! Statisticile rezultate in urma unui studiu din Marea Britanie au demonstrat ca peste 90% din doamne au tinut cel putin o dieta de slabire, in viata!

Poate standardele societatii au condus la aceasta obsesie, poate promovarea femeilor foarte slabe ca prototip al frumusetii, cert este ca, ori de cate ori vei intreba o femeie ce –si doreste pentru a se simti bine in pielea ei, aceasta va raspunde ca o silueta supla ar face-o fericita.

Daca vrei sa slabesti cel putin 4 kilograme intr un mod sanatos, dar fara a te infometa sau a consuma doar alimente fade, poti apela la celebra dieta de trei zile!

Iulia Preda (img. dr.), cunoscuta farmacista si prezentatoare a multor emisiuni de sanatate, a incercat si recomanda dieta pe baza de lichide, timp de trei zile.

“Pe langa efectul de pierdere a kilogramelor nedorite, aceasta dieta este si una foarte eficienta in detoxifierea organismului.

Nu este o dieta in care trebuie sa consumati doar lichide! Principiul pe care merge aceasta dieta este acela de a insera in locul uneia sau a doua dintre mesele normale, dupa cazul fiecareia, mese compuse din lichide: sucuri, smoothie-uri, supe etc.

Exista sugestii clare ale „meniului de trei zile!”, a declarat Iulia Preda

Iata Dieta de 3 zile:


Micul dejun
: 2 oua ochiuri/ omleta, rosii la gratar sau ciuperci
50 gr ovaz inumuiat in apa cu cateva felii de fructe alaturi
125 gr iaurt degresat cu cateva caise uscate


Pranzul
: salata de legume orice cantitate cu 100 gr ton/ somon/creveti
200 gr cartofi copti cu 2 linguri sos salsa si salata de legume oricat de multa.
50 gr pate cu continut scazut de grasimi cu 3-4 crackers.


Cina:
100 gr somon la gratar cu legume oricat de multe
50 gr de paste cu 200 gr sos de rosii, ciperci, ceapa si ardei oricat de multi
100 gr pui cu legume la gratar orice cantitate

Acum, ce aveti de facut este sa inlocuiti una dintre mesele de mai sus, sau doua, in functie de cat va doriti sa slabiti, cu una sau doua dintre variantele meniului de lichide de mai jos.

Sucuri: 1 sfecla rosie, 2 tije de telina, 2 mere verzi si un castravete . Toate acestea se pun in storcator si rezulta un suc plin de vitamine si fara calorii.

Supa: Puneti o jumatate de ceapa tocata, 2 cartofi tocati , 600 ml supa de pui, 2 legaturi de nasturel si fierbeti pana se inmoaie cartofii. Apoi pasati totul in blender.

Smoothie : 4 pumni de fructe boabe( struguri, afine etc), 1 banana, 125 gr iaurt degresat, 2-3 cuburi de gheata, putin lapte, daca se doreste. Toate aceste ingrediente se pun in blender si se omogenizeaza!

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Doctor in Stiinte Medicale Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse - Franta.

Foto main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri