22 August 2013 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Un volum imedit, pe care romanii nu-l asteptau, pentru ca nu stiau ca exista. O mare poveste de dragoste. 96 de pagini de esenta tare turnata intr-un flacon subtire si rafinat. O carte rara. Poeziile de dragoste pe care Maitreyi Devi le-a scris pentru Mircea Eliade.

Comunicat de presa

O mare poveste de dragoste revizitata. 96 de pagini de esenta tare turnata intr-un flacon subtire si rafinat. O carte rara. Poeziile de dragoste pe care Maitreyi Devi le-a scris pentru Mircea. Despre existenta lor pana acum in Romania nu s-a stiut si nu s-a vorbit. Nu le asteptati. Dar ele exista. Sau au existat. Sa pui mana pe o editie a acestui volum de poezii este acum un lucru greu de infaptuit chiar si la Calcutta. Pentru prima data in Romania vorbim despre ele, si in acelasi timp le publicam - de acum incolo le puteti citi si tine aproape de suflet. Dar intre filele acestei carti noi ne propunem mult mai mult decat atat: alaturi de versurile sfasietoare ale unei femei indragostite de un barbat pe care nu l-a revazut aproape o jumatate de veac, publicam marturiile familiei, corespondenta, fotografii, informatii inedite.

Acest eveniment editorial este un rezultat al pasiunii: pasiunea editorului Adelina Patrichi, care a investit ani de calatorii, ani de cautare, de tatonare, de lectura, de intrebari. Fiecare pagina din aceasta editie de lux, cartonata, incepand cu cele ce contin poeziile de dragoste scrise de Maitreyi pentru Mircea si sfarsind cu cele populate de fotografiile adevaratei Chabu (sora, cea care declansa tragedia in realitate), de fiul sau nora lui Maitreyi (care vorbesc aici pentru publicul din Romania, prin interviurile acordate editorului-jurnalist) aduce ceva nou si nemaiauzit, despre o poveste care nu a incetat sa fascineze. Pentru ca, spre deosebire de povestile de iubire cu care ne-au obisnuit in general cartile, aceasta este una adevarata, traita de doi scriitori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Împreună în arte și simțiri Primăvara în care accesoriile ”înfloresc”. Cerceii florali masivi - un must-have spectaculos al sezonului

O femeie directa, plina de forta, capabila sa vrajeasca orice auditoriu - asa apare Maitreyi in amintirea celor ce au cunoscut-o, cei descoperiti de editor in anii sai de jurnalism TV si dupa aceea. Surprinsi intre 1996 si 2007, ne vorbesc despre Maitreyi, pe rand, Chitrita Devi (Chabu, sora, prezenta si in romanul lui Eliade), Priyadarshi Sen (fiul lui Maitreyi) si Rupa Sen (nora) - acestia din urma ajunsi si ei personaje, in romanul lui Maitreyi. Intre filele cartii veti putea vedea cu ochii dv. biletul de adio scris de Maitreyi lui Mircea. Cuvintele disperate pe care indragostita le-a scris in graba, pentru a-l avertiza ca parintii ei aflasera despre povestea lor de iubire, apar in facsimil. Maitreyi le-a scris pe cartea ei de poezii (cea pe care tocmai o publicase).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri