21 August 2013 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Care sunt acele alimente care afecteaza functionarea creierului si a intregului organism?

3. Mancarea Junk (Junk Food)

Foto: Shutterstock

Snacksurile, covrigeii, chipsurile, ciocolatele, cartofii prajiti, mancarea tip fast food, toate acestea reunite sub denumirea de mancare junk (gunoi), afecteaza la randul lor buna functionare a creierului. Aproape toate mancarurile procesate contin chimicale, aditivi, arome artificiale, conservanti – iar acestea pot afecta functiile cognitive si comportamentale. Chimicalele stimuleaza hiperactivitatea, atat la copii cat si la adulti.

Un studiu recent efectuat de catre Universitatea din Montreal a aratat ca mancarea junk poate schimba chimicalele din creier, ducand la simptome asemantoare depresiei sau anxietatii. Aceste mancaruri afecteaza productia de dopamina, un chimical foarte important, responsabil pentru starea noastra de fericire. De asmenea, dopamina influenteaza functiile noastre cognitive. De aceea este in general indicat sa evitam acest tip de mancare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

4. Prajelile

Prajelile distrug lent celulele nervoase din creier. Unele uleiuri sunt mai periculoase decat altele – uleiul de floarea soarelui fiind considerat unul dintre cele mai toxice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri