5 Martie 2013 publicat în Lifestyle 78 share-uri

In ce mod se manifesta masculinitatea moderna? Oare ce frici ascund barbatii? Asemeni femeilor, ei sunt supusi unor presiuni sociale care ii afecteaza la nivel individual si, desi nu arata acest lucru, barbatii sunt vulnerabili. Ar fi frumos sa ii incurajam pe barbati sa vorbeasca mai mult despre fricile, intrebarile lor... despre tot ceea ce ii macina. Comunicarea ar crea spatiul necesar pentru relatii mai frumoase, mai fructoase intre femei si barbati. Sunteti de acord?

1. Teroarea "Ceea ce imi doresc din punct de vedere sexual este gresit"

Barbatii ascund o teama profunda ca nevoile lor sexuale sunt intr-un anume fel, gresite. Fie ca este vorba despre fetisuri, sau fie ca vorbim pur si simplu despre frecventa actului sexual, barbatilor le este teama ca exprimarea sexualitatii in cadrul relatiei nu este potrivita fiindca ceea ce isi doresc ei este prea mult, prea egoist, este „gresit”.

Aceasta rusine in legatura cu nevoile lor este generata de lipsa unei conectivitati emotionale in cadrul relatiei lor; comunicarea in cadrulrelatiei inlesneste si conexiunea sexuala intre parteneri. Comunicare creaza spatiul vibrant pentru explorarea sexualitatii si pentru generozitate. Altfel, nevoia nexprimata a ceea ce isi doresc din punct de vedere sexual, se poate transforma in furie, ceea ce in unele cazuri duce si la sfarsitul relatiilor. Ambii parteneri trebuie sa invete ca trebuie sa comunice despre fanteziile lor sexuale. Pentru multi barbati exista de asemenea teama ca dragostea sexuala nu va dura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

2. Teroarea "Nu castig destul"

In mod traditional, barabatii sunt invatati ca ei trebuie sa fie cei care sustin din punct de vedere financiar familia. Aceasta caracteristica incurajata inca de catre societatea, este o presiune foarte mare pe care o resimt barbatii. Ei au mereu teama ca nu castiga destul. Uneori, barabtii iau aceasta ca pe o provocare pe care o considera cu mult mai importanta in cadrul relatiei, decat aspecte cum ar fi stabilirea unei legaturi emotionale profunde cu femeia de langa ei sau dezvoltarea unor abilitati empatice. Daca aduci bani, ti-ai indeplinit rolul in cadrul familiei, considera multi barbati...

Aceasta caracteristica de sustinator financiar al familiei creeaza si situatia in care barabtul, constient de controlul financiar pe care il are, isi aroga un statut superior si in acelasi timp se auto-izoleaza emotional de copiii si sotia sa.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Acesta este de multe ori, un comportament care ruineaza familii. Dar nu invinuim barbatii, ci mai degraba societatea care incurajeaza in continuare incadrarea in roluri bine stabilite, mai curand decat comunicarea si respectul reciproc intre oameni. Judecati in baza acestui criteriu - "cat castiga", barbatii sfarsesc adesea fara resurse emotionale in momentul cand sunt pusi in situatii limita, cum ar fi pierderea locului de munca. Este cat se poate de clar ca ar trebui sa incetam sa ii mai judecam pe barbati in baza a cat castiga, sau pe femei in baza a cat de bine gatesc cina.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri