27 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Preotul simte ca datorita acestui copil si-a indeplinit menirea pentru acest Craciun si zambeste fericit, hranindu-l si mangaindu-i obrajii lui Mos Craciun. Clasele sociale par estompate de iubire si de altruism.

Era Ajunul Craciunului. Ninsese mult, ulita satului se pierdea sub zapada, iar copacii batrani se prabuseau sub mantia alba. La casa preotului era agitatie mare, bunica facea cozonacii si sarmalele, mama aseza cadourile sub brad, baietii repetau colinde in sufragerie. Numai Alex, copilul minune, lipsea.

- Il spun mamei! Iar a iesit sa asculte palavragelile lui Mos Craciun, sa impinga ATV-ul ticnitului de Mos Arghir sau sta de vorba cu baietii tuciurii de la marginea satului! Uita ca este copil de preot si de profesoara, spuse revoltat Casian!

De Alex se lipeau toti indivizii marginali din lume, pentru ca baiatul stia sa-i asculte si ii trata ca pe niste oameni adevarati. Mos Arghir il strigase de seara trecuta, iar el s-a furisat la gardul din spatele gradinii desi i-a intrat zapada in cizme si crengile pe care le atingea ale copacilor se scuturau la el dupa ceafa...

- Vine Craciunul, Mos Arghir si iti doresc sa te bucuri, sa fii sanatos si fericit!

- Cum sa ma bucur, mai baiatule, daca iar mi s-a stricat ATV-ul? In noaptea asta stau sa il repar, dar maine nu are cine sa ma impinga, sa-l pornesc! Ar fi cel mai minunat, dar sa ma impinga cineva pe ulita!

- Te imping eu, spuse cu ochii sclipitori Alex!

Chiar stia cat il va costa aceasta promisiune. Din spatele ferestrelor, ochii baietilor si ai fetelor de seama lui il vor urmari cum trece el in sus si in jos pe ulita, impingand ATV-ul prin zapada, in timp ce mosneagul nebun va chiui de bucurie. Cu toate acestea, isi respecta oricand promisiunile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

De dimineata, a luat un corn, a baut cafeaua cu lapte, s-a imbracat si a trecut pe la grajd sa care balegarul de la vaca. Adesea cand intra in casa ceilalti se strambau, dar numai Alex ajuta bunicii sa ingrijeasca vacile, ceilalti se duceau doar cu canile la lapte.

- Mama, ce urat miroase asta! Iar a fost la vaca, protesta fratele sau, Casian.

- Dar laptele este bun, riposta nepasator Alex.

Dupa ce si-a ajutat bunicul, s-a strecurat in batatura mosneagului si au facut vreo zece ture cu ATV-ul pe ulita. Iesisera copiii sa rada, femeile aplaudau cu ironie, flacaii fluierau....Cand ATV-ul a pornit, Mos Arghir a inceput sa chiuie fericit. Alex a ramas singur in capul ulitei, fiindca batranul l-a uitat pe jos. Dinspre carciuma venea Mos Craciun. Il poreclisera asa fiindca nu avea decat un rand de haine maronii, o casa cat o palma si doi cai frumosi. Purta plete care-i atarnau neingrijite pe umeri si avea o barba lunga si alba.

- Vine Craciunul, nene, sa fii sanatos si fericit, ii spuse Alex cu bucurie in glas!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri