12 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 12 share-uri

Yoga este o disciplina care a devenit din ce in ce mai populara in ziua de astazi. Care sunt miturile legate de ea si de unde au aparut?

Mit. Yoga poate fi practicata doar de femei.

Este adevarat ca majoritatea persoanelor care practica yoga sunt femei, insa acest lucru nu inseamna ca un barbat nu isi poate gasi echilibrul interior prin yoga. Aceasta disciplina are ceva de oferit oricarui individ ce isi doreste sa aiba un stil de viata sanatos si un corp atletic. Yoga ne dezvolta fizic, psihic si spiritual, indiferent de faptul ca suntem femei sau barbati.

Image © Sxc.hu

Mit. Yoga este o disciplina ce nu se potriveste fiecarui tip de persoana.

Nu exista un anumit tip de persoana perfecta pentru yoga. Yoga este practicata in lume de o varietate inimaginabila de caractere, de la introvertiti la extravertiti, de la femei la barbati, de la casnice si pana oameni de afaceri si corporatisti. Intotdeauna ne vom gasi locul pe un covoras de yoga, indiferent de stilul de viata, de personalitate, de cariera pe care ne-am ales-o sau de motivele pentru care am decis sa o practicam.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Mit. Sa fii spiritual sau religios este o conditie necesara pentru a practica yoga.

Acesta este probabil cel mai des intalnit mit despre yoga. Trebuie sa stim ca, in realitate, yoga este o stiinta ce ne disciplineaza trupul si sufletul. In yoga, spiritualitatea inseamna disciplina si nu este deloc asociata cu o religie sau credintele personale.

Mit. Yoga este un sport.

Unele dintre cele mai importante componente ale acestei practici sunt asanele (posturi fizice care seamana cu exercitiile de stretching). Din aceasta cauza, majoritatea persoanelor privesc yoga ca pe un sport pe care il pot practica oricand isi doresc. Adevarul este ca yoga este arta si stiinta dezvoltarii psihice, fizice si spirituale a unui individ. Asanele, acele asa-numite exercitii de stretching, sunt doar o mica parte din stilul de viata promovat de yoga. Ele ne ajuta sa ne pregatim pentru dezvoltarea noastra ca un tot unitar, trup si suflet.
Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri