5 Noiembrie 2012 publicat în Lifestyle 138 share-uri

Simbolurile care exista in cultura noastra, in subconstientul si in sufletele noastre traseaza cursul existentei. Un totem, un medalion sau o statueta, un animal sau un gest; acestea sunt incarcate de semnificatii puternice, nu sunt simple 'obiecte'. Sunt mesaje despre cum traim iar simbolurile norocului le-am putea considera mesaje despre speranta noastra in mai bine. Oamenii din intreaga lume se bucura si astazi de mitul din spatele simbolurilor norocului. Cauta acel simbol al norocolui care ti se potriveste cel mai tare. Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa!

"Cultura umana a debutat prin simbol si mit. Prin simboluri mostenite din epoci ancestrale, omenirea si-a pastrat unitatea si continuitatea ei spirituala.

Simbolul autentic e un semn ce rezoneaza in sufletele oamenilor tocmai prin importanta si gravitatea sensurilor sale, ce se refera intotdeauna la problemele fundamentale ale existentei. El este semnul ce pastreaza un echilibru optim intre continut si expresie, intre spirit si materie, intre intelectual si afectiv" (Dictionar de Mituri si Simboluri afective - Ivan Evseev)

Ce simbol al norocului rezoneaza in sufletul tau? Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa!

1. Greierele

Greierele este simbol al norocului in aproape toate culturile lumii, inca din vremuri preistorice. De exemplu, in Orient si in Europa de Est sa omori chiar si din greseala un greiere, inseamna ghinion. In America, triburile de amerindieni credeau ca greierele este purtator de noroc. In China si in alte tari asiatice, cantecul greierului indeparteaza orice pericol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

2. Buburuza

Simbol noroc- curcubeu

Foto: Shutterstock

7. Oul

In folclorul traditional universal, oul este simbolul feritilitatii, al puritatii si al renasterii. Era folosit in ritualuri magice pentru a invoca fertilitatea si virilitatea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Recomandat pentru tine

De la partenerii noștri

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri