11 Octombrie 2012 publicat în Lifestyle 51 share-uri

'Iubirea are 3 posibilitati: sexul - cea mai de jos, iubirea - mai inalta decat sexul si rugaciunea - cea mai inalta'. (Osho)

“Iubirea are 3 posibilitati: sexul - cea mai de jos, iubirea - mai inalta decat sexul si rugaciunea - cea mai inalta”. (Osho)

Suntem mai mult decat un trup. Suntem alcatuiti din trup, suflet si spirit. Prin urmare, actul sexual nu poate fi rezumat doar la uniunea trupurilor, nu poate fi in totalitate fizic si nu este deloc o notiune atat de simpla si limitata pe cat pare. In cartea "Soul Mates: Honoring the Mystery of Love and Relationship", dar si intr-un articol pe care acesta l-a scris pentru revista yourtango.com, Thomas Moore ne prezinta o alta viziune asupra sexului, o viziune erotico-spirituala si ne face totodata cunoscute cele 10 porunci erotice.

Ce reprezinta sexul spiritual in viziunea lui Thomas Moore si care sunt poruncile care ne aduc aproape de atingerea extazului spiritual si sexual? Daca v-am facut curiosi, va invitam sa descoperiti fata nevazuta a sexului si sa cititi acest articol. Va poate ajuta in imbunatatirea vietii sexuale si a calitatii sexului

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Thomas Moore: Sexul spiritual si cele 10 Porunci Erotice

1. Etica

Mai intai de toate, pentru a da o latura spirituala vietii tale sexuale, spune Thomas Moore, este esential sa scapam de egocentrismul care exista mai mult sau mai putin in fiecare din noi. Este vital sa putem evada din noi insine. “Spiritualitatea incepe in a obtine un dificil, dar fundamental aspect al maturitatii – A NU FI EGOIST”. A nu fi egoist nu inseamna a te neglija pe tine sau a nu avea grija de tine si de propria satisfactia sexuala, ci a avea in vedere si fericirea celuilalt. Doar astfel poti fi cu adevarat fericita, stiindu-l si pe celalalt fericit. Autorul ne sfatuieste sa ne purtam fata de partener cu Sinceritate, Respect si Bunavointa.

2. Parteneriatul

Sexul “este o uniune de persoane, nu doar de trupuri”, spune frumos Thomas Moore. “Este altceva sa faci dragoste cu un corp frumos, si altceva sa fii intim cu o persoana adevarata.” Mai mult decat adevarat… Una din modalitatile de a te pregati pentru actul sexual este sa fii o persoana interesanta. Adu-te pe tine in relatia ta si impartaseste cu partenerul tau inteligenta ta, cultura, ideile, valorile si talentele.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Este esential sa comunici cu partenerul tau, poate chiar sa discutati deschis inainte de a face dragoste, aducand in fata lucrurile care au importanta pentru tine. Aceste lucruri care conteaza pot conduce, dupa cum spune autorul cartii, nu doar la usurarea emotionala, ci “la un sens fizic de eliberare”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri